PÅ PLASS: Toyni Amundsen og Joachim Svendsen er to av fem ansatte i Heidenreichs nye butikk på Jessheim.

SANITÆR

Åpnet ny butikk på 120-årsdagen

JESSHEIM: Heidenreich markerte 120-årsdagen med å åpne ny butikk på Jessheim. Her er det stor VA-satsing og til og med mulig å vaske bilen.

Published

De har jaktet på de riktige lokalene i over ti år. Endelig ble det treff for Heidenreich. På selve 120-årsdagen mandag åpnet grossisten ny butikk i det som tidligere var en bilforretning på industrifeltet øst for Jessheim sentrum.

VA og vask

– Vi har hatt besøk av kjente kunder, noen nye og mange VA-folk, forteller butikksjef Toyni Amundsen hos Heidenreich på Jessheim.

En stor VA-avdeling er nemlig blant tilbudene i den nye butikken. Dessuten er det elbilladere og vaskehall. 

– Og vi har gode åpningstider. Men i vaskehallen må du booke tid, sier Amundsen. 

Den er det ikke så aktuelt å bruke om morgenen, for først må varene ut. De går gjennom den samme hallen.

NYTT OG GAMMELT: Tradisjonene henger på møterommet i den nye butikken – her er det Joachim Svendsen (fra venstre), Tom Erik Hansen og Toyni Amundsen som har tatt oppstilling foran bildet av Heidenreichs organisasjon fra 1906.

Lokale hyller

Butikken kan by på 7.800 varelinjer, men den er bygd for 9.000. Etter åpningsdagen er det fremdeles noen hyller som ikke er fylt opp.

– Butikkene våre er 85 prosent like, men de siste prosentene er lokale forskjeller, sier Svein Øyrås. 

– Hvis det er en rørlegger som kommer og sier at «dette bruker vi ofte; er det noe dere kan ha liggende i hyllene?» så er vi åpne for å gjøre det, forklarer Tom Erik Hansen.

Øyrås og Hansen er uteselgere med Oslo og Akershus som distrikt. De kan bruke kontorplass på Jessheim når det trengs. Kontorplass og møterom er aktuelt for flere, mener de:

– Hovedkvarteret på Skedsmo har gode muligheter til å ta imot folk som kommer med fly, her på Jessheim, sier Hansen.

Kortere å reise

Tidligere har det ikke vært ordinære Heidenreich-butikker mellom Kjeller og Hamar eller Gjøvik. De to uteselgerne har stor tro på nye kunder nå som det er mulig å hente selv på Øvre Romerike.

– Før har du måttet kjøre til Kjeller, og da kjører du forbi to konkurrerende grossister. Nå kan vi bygge opp en kundekrets som ikke har brukt oss tidligere fordi vi ikke har kunnet ha hentekunder, sier Tom Erik Hansen.

Han trekker frem at det er store entreprenører og mange mulige VA-kunder i området. Dessuten fortsetter den kraftige veksten som har vært på Jessheim lenge. Vekst er i vente også nordover mot Råholt og Jessheim og sørover i retning Oslo.

Optimister

Heidenreich-sjef Bjørn Moen åpnet butikken på Jessheim på jubileumsdagen. Grossisten har stor tro på jubileumsåret til tross for tunge tider i bransjen. 

– Vi ser et voksende behov for våre produkter, både i tradisjonelle butikker og på nett, sier markeds- og bærekraftsdirektør Kjetil Grønbakken.

Powered by Labrador CMS