RULLER: Kenneth Jørgensen laget film som ble noe helt annet enn «kom og jobb hos oss!».

ARBEIDSLIV

Rørleggerbedriften Reyrr vokser med Linkedin-akrobatikk

SANDNES: Navnet er norrønt, men metodene er så moderne at det gir resultat. Reyrr på Sandnes var ikke langt unna å tredoble omsetningen i fjor. Men jevnt over sliter bransjen med å levere gode tall, mener daglig leder Njål Berge.

Published

Oppstart i 2020. Nærmere 12 millioner kroner i omsetning i 2021. 32,5 millioner i fjor – og et hyggelig overskudd. Det går bra for Reyrr.

– Vi merker en dropp i markedet nå. Vi hadde større ordrereserve i fjor, sier Njål Berge. 

Han er daglig leder og hovedeier. 

– Vi ser at de store totalentreprenørene har mindre jobb. Men vi har litt mer rehabilitering enn prosjekter, så vi har det tålig greit, sier han.

Rekrutterte med film

Fra fire ansatte da de startet opp, er de oppe på 16 nå. 

– Det er en utfordring å få tak i de rette folkene til jobben, men det føler jeg at vi har klart ganske godt, sier Kenneth Jørgensen.

Han ble med kollega Berge helt fra starten. Nå har han rullet rundt på film for å sørge for rekrutteringen.

– Vi hadde et lite stunt, ja, ler han. 

– Jeg fikk i oppgave å lage video og få tak i folk. Da tok jeg mobilen og spikret sammen en film på Linkedin. Jeg stoppet å telle etter at den bikket 60.000 visninger, sier Jørgensen.

REKRUTTERING: Slik ser det ut når Kenneth Jørgensen rekrutterer.

Han er fornøyd med at filmen har bidratt til at nye rørleggere er ansatt. 

– Vi gjorde noe nyskapende. Ikke den klassiske «kom og jobb hos oss», sier han. 

– Jeg tror mye av nøkkelen er samholdet. Den åpne tonen. Det tror jeg mange bedrifter neglisjerer.

Tillit og miljø

Njål Berge er opptatt av nettverket. 

– Jeg har jobbet i bransjen i mange år og begynner å bli en gammel mann. Nettverket jeg har holdt på med i bransjen i mange år, gjør at vi får mer tillit. Så har vi flinke folk som kan utføre det tekniske, sier han.

ORDNER: – Vi ordner det! erklærer runene på ryggen til Kenneth Jørgensen.

Reyrrleggerne har vært opptatt av å få tak i de riktige folkene til jobbene. Det må til for å skape det gode miljøet. Skillet mellom dem som arbeider inne og ute, skal være null. De prøver å legge til rette for at basene skal ta mer styring og ansvar. Nå har bedriften tre lærlinger.

Berge var daglig leder i HS Vagle, men Bravida overtok bedriften med 120 ansatte og 180 millioner kroner i omsetning. 

– Vi solgte det til Bravida i 2014. Så hadde jeg bindingstid der, forteller han. 

Etter et mellomspill i en annen jobb fant han ut at det var mye bedre å være sjef i eget hus.

Lagde slukene selv

Nå forteller han om oppdrag som for eksempel det nye parkeringsanlegget på flyplassen på Sola. 

– Der laget vi en løsning sammen med Veidekke. Vi fikk produserte selve slukene selv – originale sluk som vi måtte frese ned i selve dekkene. Så sveiste vi rør med en liten flens på. Epoksyen oppå bare fløt inntil. Totalentreprenøren sparte penger, og vi synes det er kjekt å være med og komme med løsninger, slår Berge fast.

Sprinkler, varme og sanitær på en 9.000 kvadratmeter stor butikk med bilvaskeanlegg utenfor hos Coop Madla. Øglændhuset, som har så mye historie rundt seg at alle var veldig opptatt av at alt måtte bli riktig. Fiskeforedling ett sted, saltvannsveksler et annet sted.

– Vi har prøvd oss i tannlegeverdenen, også. Sugeledninger, destillert vann – det er spennende å få være med på, sier Jørgensen og Berge.

De mener at det er tilliten som gjør at akkurat Reyrr blir valgt. 

– Så er det jo sånn i livet at de som ikke gjør noe feil, de gjør ikke noe. Da er det måten du rydder opp og fikser på. Det er ikke noe diskusjon på den. Vi skal levere et prosjekt eller en sak som fungerer, og da er det en del ting som du må ta på din kappe og ordne opp i, sier Njål Berge.

Bransje med dårlige tall

Han ser hvordan mange i bransjen sliter med de økonomiske resultatene. 

– Vi sliter med inntjeningen. Se på elektrobransjen, som alltid har klart å levere. Mens de ligger på ti–femten prosent i bunnen, så er rørbransjen veldig glad for å klare to, sier han. 

Reyrr havnet på snaue ni prosent i fjor.

– Vi skal ha nok penger i selskapet til å utvikle folk. Biler og verktøy går det an å kjøpe. Det er folkene som er dynamikken og det du bygger rundt, sier Berge.

Kenneth Jørgensen er en av dem som nyter godt av mulighetene. 

– Jeg holder på med to års studier for å bli bim-tekniker. Jeg har bedriften i ryggen, og det er veldig kjekt å kunne gjøre noe slikt, sier han.

REYRLEGGERE: De arbeider i en sandnesbedrift med kraftig vekst. Fra venstre Osan Yıldız, Njål Berge, Kenneth Jørgensen, Audun Skandsen og Runar Haaland.
Powered by Labrador CMS