GLAD: Petter Warnes er glad for prisen som Norges hyggeligste rørlegger.
GLAD: Petter Warnes er glad for prisen som Norges hyggeligste rørlegger.

RØRLEGGER

Petter er Norges hyggeligste rørlegger

OSLO SENTRUM: Han er den klassiske håndverkeren – den stødige, trygge rørleggeren. Petter Warnes er Norges hyggeligste rørlegger.

Published

Han er triveligst i Trøndelag og hyggeligst i Norge. 

– Nå tror jeg sannelig at det var verdt osloturen, ler Petter Warnes. Han ler mye til vanlig, men lørdag kveld var han ekstra blid. I tøff konkurranse ble han kåret til Norges hyggeligste rørlegger.

Solide rørleggere

– En mann med erfaring som legger stor innsats i å lære bort det han kan, sier norgessjef Lars Erik Fossum i Oras, som leste opp juryens begrunnelse.

– Vi har tre gode kandidater som alle fremstår som gode fagfolk og solide rørleggere. Vinneren leverer alltid godt resultat. Dette er den klassiske håndverkeren: Den stødige og trygge rørleggeren, sier Fossum og juryen.

– Det er bra for hele bransjen at det settes litt fokus ikke bare på det negative. Her er det mye trivelige folk, sier Warnes.

Kontroll mandag

Til daglig er 59-åringen som opprinnelig kommer fra Skaun, servicerørlegger hos Rørfunn i Trondheim. Etter kåringen fastslår han at han er klar for å gå på arbeid igjen som vanlig mandag.

– Det er det samme som da nemitek.no var og besøkte meg tirsdag, med kontroll i et borettslag, men nå er det et helt nytt bygg, forteller han.

Ringvirkninger

Erna Solberg fastslår at det har vært et voldsomt engasjement rundt kåringen. 

– Det var flere tusen nominerte, og det er 270.000 som har engasjert seg i å stemme dere frem. Dere har en heiagjeng av personer som har støttet og backet dere opp, sier Høyre-lederen og eks-statsministeren.

– Jeg synes det er bra at det er den hyggeligste som skal kåres. Den som har engasjement, møter kundene og skaper noe rundt seg. Det er så ekstremt viktig i vårt samfunn at du gjør det. Er du hyggelig, skaper du ringvirkninger hos mange andre, sier Erna Solberg.

Elektriker til topps

Hun delte ut prisen til Norges hyggeligste håndverker uansett fag: Elektriker Lea Erlandsen hos Mifo på Åndalsnes.

I de andre fagene vant snekker Jens H. Nilssen, Tønsberg; tømrer Roger Haagensen, Lillestrøm; tømrer Kenth Antonsen, Skien; murer Frank Thonstad, Trondheim, maler Marianne Fløysvik, Sandnes og tømrerlærling Amalie Strønen Olsen, Os.

Også Ivar Anders Ulset hos Tingvoll Rør og Abedin Dogani hos Bjørn Gregersen i Horten kom til finalen da Norges hyggeligste rørlegger ble kåret.

Powered by Labrador CMS