FAVORITT: Teknisk rom er en favoritt for hyggelige Petter Warnes, og denne uken har han fulgt opp sprinklersentraler.

ARBEIDSLIV

Er Petter Norges hyggeligste rørlegger?

TRONDHEIM: Han er som han er, og det liker kundene. Petter Warnes treffer mye folk i jobben som servicerørlegger hos Rørfunn. Mange av dem mener at han er Norges hyggeligste.

Published

Han trives med dem han treffer. 

– Du må jo ta dem på den rette måten. Hvis noen ikke er blide og du møter dem med en tverr holdning, så blir de i hvert fall ikke likere, sier Warnes.

59-åringen fra Trondheim – men opprinnelig fra nabokommunen Skaun – er en av de tre finalistene i kåringen av Norges hyggeligste rørlegger. Den aller første nominasjonen kom fra en kollega hos Rørfunn:

– Alltid blid

– Kort oppsummert er han utrolig faglig dyktig, en person som alltid er blid, kundene hans har aldri noe å klage på, og han er meget etterspurt. Som kollega er han en stødig støttespiller som alltid stiller opp, skriver Robin Andemoe.

Kundene har stemt ham helt frem til finalen.

– Jeg vet ikke hvorfor de mener dette. Det er vel at en bare er som en er. Du må jo være trivelig, sier Petter Warnes. Eller, for å være helt korrekt: «ler Petter Warnes». Latteren sitter løst hos trønderen, nemlig.

Høstkontroll

Nå i høst reiser han rundt på kontroller på borettslag og sameier. 

– Her er det felles sprinkleranlegg og felles varmeanlegg, forteller han der han står i en parkeringskjeller under en håndfull leilighetsbygg på Lade.

– I dag har jeg vært inne i 48 leiligheter. Da blir det mange folk. En vanlig dag er det alt fra ti forskjellige jobber til bare én, forteller han.

Warnes er fornøyd med å arbeide med service. Han har vært på prosjekt, også. 

– Det er jeg ferdig med, sier han.

– Vi kan ha det travelt, vi også, men det blir på en annen måte. Så er det noen som ikke kan tenke seg noe annet enn prosjekt, også. Vi er forskjellige, sier han.

Variasjon

Nå arbeider han hos Rørfunn. Kjell Evensen, Arvid Løberg og Stig Schei startet bedriften i 1995. 

– Jeg begynte her i 2001. Før det jobbet jeg på sykehuset i en del år, på drift på det som i dag er blitt til St. Olav. Jeg var også i Forsvaret noen år, forteller han. 

I rørleggerfaget har han arbeidet siden han begynte i lære i 1983.

Felles for de forskjellige stillingene har vært at det er variasjon fra dag til dag og mange forskjellige oppgaver. Ikke minst setter han pris på å arbeide på teknisk rom.

– Men det begynner jo å bli mer og mer avansert med automatikken. Når ting ikke fungerer, er det ikke alltid rørleggeren er det rette svaret, slår Warnes fast.

Helst inne

Fritiden tilbringer han gjerne utendørs. Med hundekjøring, for eksempel – nå er han nettopp tilbake fra en helg i Folldal.

I arbeidstiden, derimot, er Petter Warnes glad for å få være inne. 

– Jeg arbeider ikke så mye utvendig lenger. Grøftejobber og sånt liker jeg ikke. Jeg er mye ute på fritiden, men på jobb er det godt å være inne, sier han.

Powered by Labrador CMS