FAVORITTEN: Det er på badet Ivar Anders Ulset trives best – her hjemme på sitt eget, nyoppussede bad i et hus fra 1973 der alt er revet ut og fornyet.

ARBEIDSLIV

Her trives hyggeligste-finalisten best

TINGVOLL: Badet er en favoritt, for der er det kommet så mange fine møbler og løsninger, synes han. Ivar Anders Ulset ble rørlegger i voksen alder og er en av Norges hyggeligste.

Published Last updated

Når Norges hyggeligste håndverker skal kåres nå i september, er 30-åringen fra Tingvoll på Nordmøre en av de tre rørleggerne i finalen. Da han skulle velge yrke, var det ingenting som tydet på at det var det faget han kom til å havne i.

– Opprinnelig gikk jeg elektro på videregående, men jeg følte der og da at det var ikke helt fulltreff. Så gikk jeg på høyskole på tre forskjellige fag, men akademisk utdannelse var ikke rette veien å gå for min del, sier Ulset.

Hjem til bygda

Han ga seg og flyttet hjem til Tingvoll etter et år på grafisk design i Oslo. Han fant også ut at byen var et kjekt sted å komme på besøk til, men ikke plassen han ville bo.

– Far min jobber på Tingvoll Rør. Han lurte på om jeg hadde lyst til å begynne hos dem for å prøve om det kunne være interessant. Det var i 2017, og siden har jeg vært der og trives veldig godt, forteller han. Svennebrevet tok han i fjor høst.

– Dette er en liten plass, og Tingvoll Rør har aldri trengt å søke etter folk, forteller han.

Sjefen nominerte

Den første som nominerte ham som Norges hyggeligste rørlegger, var sjefen hans, Helge Meisingset. Det var ekstra stas. 

– Det tyder på at han er fornøyd med jobben jeg gjør og setter pris på den, sier han.

Kundene sier også fra. Både direkte og på sosiale medier. 

– Det er veldig hyggelig å få sånne tilbakemeldinger fra kunder direkte og at kundene kommer tilbake til Helge og sier at de er fornøyde med jobben. Det gir inspirasjon til å fortsette, og det øker trivselen betraktelig, sier Ivar Anders Ulset.

Fire av de 24 finalistene i forskjellige fag i hyggeligst-kåringen kommer fra Møre og Romsdal i år. 

– Etter at finalerunden begynte, så har lokalbefolkningen vært inne og heiet meg frem. Det setter jeg veldig stor pris på. Tingvoll er en plass der alle kjenner alle, sier han.

Fiskeanlegg og plastsveising

– Vi prøver å støtte opp om butikkene som er her. Det nærmeste for oss blir Sunndalsøra og Kristiansund. Det er ikke langt å kjøre dit, men jeg har inntrykk av at folk er opptatt av å beholde butikkene og arbeidsplassene her, ifølge Ulset.

LOKAL STØTTE: Tingvoll Rør ligger på et lite sted der folk setter pris på de lokale tilbudene.

Tingvoll Rør får ikke mye konkurranse fra nabokommunene, men har en del oppdrag på Sunndalsøra. Hverdagen er variert:

– Vi er inne med fiskeanlegg, plastsveising mot industrien, sanitær, varmeanlegg og sprinkler – veldig varierte arbeidsdager. Det er ingen dager som er like, og det synes jeg er veldig godt. Vi har bra med jobb. Vi sitter ikke akkurat nede på jobb med føttene på bordet og tvinner tomler og venter på at telefonen skal ringe, konstaterer han.

Nybygg er Tingvoll Rør mindre inne på, og spesielt de store prosjektene. 

– Men vi har hatt flere nybygg den siste tiden – både fastboende og fritidsboliger. Det er artig å være med på å planlegge alt fra starten av, mener Ulset.

Bra på badet

Én del av jobben er ekstra morsom:

– Personlig har jeg en svakhet for bad. Det er kommet så mange fine møbler og løsninger. Badet er blitt en favoritt for min del, og det er veldig artig hvis kundene ikke har en helt klar visjon om

hvordan de ønsker å få det. Da kan jeg komme med både løsninger og farger på innredning. Det er mange som setter pris på det, og vi har tegneprogram slik at vi kan komme med mange forskjellige forslag og ønsker.

Men rørleggeren med designstudier bak seg vil slett ikke bruke hele arbeidsdagen på å designe bad for folk. 

– Stillesittende jobb blir for kjedelig. Jeg liker best å komme ut, jobbe blant folk og være med på å løse problemene de måtte ha. Om det er lekkasje eller om de skal renovere. Jeg er litt for rastløs til å sitte i ro for lenge, smiler Ulset.

Glad for voksenlæring

Hjemme pusser han og samboeren opp et hus som er tjue år eldre enn ham selv, og nå nærmer det seg ferdig. Og på jobb gleder han seg over at det faktisk var mulig å skifte beite som voksen:

– Det er veldig fint at du har en sånn ordning at du har muligheten til å kunne jobbe i en bedrift og så ta svennebrevet. En veldig fin ordning for oss som ikke vil sette oss på skolebenken igjen, sier hyggelige Ivar Anders Ulset.

Powered by Labrador CMS