BEST: Hildegunn Blikeng Sørstrand er årets byggdrifter.
BEST: Hildegunn Blikeng Sørstrand er årets byggdrifter.

BYGGDRIFT

Hildegunn er årets byggdrifter

KRISTIANSUND: Hun er en kul og smart kollega, og hun er veldig flink og handy, ifølge kollegene. Hildegunn Sørstrand i Kristiansund kommune er årets byggdrifter.

Published

Hun trodde at hun skulle markere Byggdrifterens dag sammen med kollegene i Kristiansund – og så strømmet det inn gjester fra både Ålesund, Bergen og Oslo. 

– Jeg ble helt satt ut! sier Hildegunn Blikeng Sørstrand.

Omsorg og skole

Hun har tatt en pause i marsipankakespisingen for å stille opp på et arrangert bilde på det som slett ikke er «hennes eget» tekniske anlegg. Til daglig deler hun arbeidsdagen mellom Bergan omsorgssenter og Dalabrekka skole, som er en midlertidig løsning mens det bygges ny skole på Gomalandet.

– Hun er opptatt av faglig kvalitet og utvikling, både for seg selv og kollegene, fastslår Ingunn Reistad Jacobsen. 

Seksjonslederen for samferdsel og teknisk i Fagforbundet markerte Byggdrifterens dag med å dele ut prisen. Sørstrand er også den første kvinnen som blir utnevnt som årets byggdrifter.

Flere av kollegene hennes hadde nominert henne og fortalt hvor opptatt hun er av faglig kvalitet og utvikling og at hun bidrar til et godt arbeidsmiljø og er en flink veileder. Eller, som én av dem sier det: «Hun er en kul og smart kollega. Veldig flink og handy.»

Maskinist

Til byggdrifterfaget kom Hildegunn Sørstrand med fagbrev som maskinist. Opprinnelig drømte hun om et liv på sjøen. Men hun møtte et dårlig arbeidsmiljø og gikk på land.

I Eiendomsdrift i Kristiansund kommune begynte hun som sommervikar i 2017. Sommervikariatet ble til fast jobb og fagbrev som byggdrifter. Siden har hun veiledet en annen lærling frem til fagbrev og har også lærling nå.

Endret kompetansemål

Dessuten sitter hun i den nasjonale faggruppen for byggdrift og eiendomsforvaltning i Fagforbundet. Der har hun utviklet den sentrale teorieksamenen for praksiskandidater i byggdrifterfaget.

– Hun er svært dyktig faglig, slår forbundet fast i begrunnelsen for prisen. 

– Hun kom inn på vår radar etter at et spørsmål hun stilte om tolkning av et kompetansemål i læreplanen, ble sak på et møte i Faglig råd for bygg- og anleggsteknikk. Spørsmålet og det faglige innspillet hun kom med, endte med at kompetansemålet ble endret.

Sørstrand var den som tok initiativet til å innføre Loopfront i Kristiansund kommune. Da kommunen innførte Facilit FDVU – programvare for fasilitetsstyring – ble hun superbruker.

Roser kollegene

– Jeg er kjempeimponert over at vi har fått årets byggdrifter i Kristiansund, sier John Einar Skontoft, som er kommunalsjef for tekniske tjenester i kommunen. 

– Dette henger høyt. Jeg er overrasket, samtidig som jeg ikke er overrasket, sier han.

Hildegunn Blikeng Sørstrand selv vil helst snakke om arbeidsmiljøet og støtten. 

– Dette er en ekstremt trivelig gjeng å jobbe i lag med. Jeg har de beste kollegene rundt meg, sier hun.

UTVIKLER: Ingunn Reistad Jacobsen i Fagforbundet roser Hildegunn Blikeng Sørstrand for å ha bidratt til å utvikle byggdrifterfaget, både ved å få endret kompetansemål og å utvikle teorieksamen.
UTVIKLER: Ingunn Reistad Jacobsen i Fagforbundet roser Hildegunn Blikeng Sørstrand for å ha bidratt til å utvikle byggdrifterfaget, både ved å få endret kompetansemål og å utvikle teorieksamen.
Powered by Labrador CMS