Nå kan du nominere Norges Hyggeligste Håndverker

For syvende året på rad skal håndverksbransjen hylles. Nå går startskuddet for å nominere Norges Hyggeligste Håndverker 2023.

Published

– Norges Hyggeligste Håndverker vokser videre på syvende året. Dette viser hvor mye prosjektet betyr for bransjen. Landet vårt er fullt av hyggelige fagfolk med enorm fagkunnskap, og disse fortjener virkelig all den positive oppmerksomheten de kan få, sier Håvard Bungum, sponsor og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker i pressemeldingen.

Mandag 24.april gikk startskuddet for årets kåring, hvor det er mulig å nominere og stemme frem kandidater i kategoriene Snekker, Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Maler, Murer, Lærling og Åpen klasse.

200.000 stemmer i fjor

– I fjor kom det inn over 3.000 nominasjoner og 200.000 stemmer, og vi forventer ikke noe mindre trykk i år, fortsetter Bungum.

– Hver eneste dag utføres det massevis av store og små håndverksjobber rundt om i vårt langstrakte land og de aller fleste er storfornøyde med jobben som blir gjort, det ser vi av alle nominasjonene som kommer inn og begrunnelsene som gis.

Et løft for bransjen

Håndverksbransjen har dessverre fått et litt ufortjent dårlig rykte, hvor det oftest er de negative historiene som dominerer. Dette prøver Norges Hyggeligste Håndverker å endre på. Prosjektet fokuserer på de positive historiene og løfter frem gode rollemodeller.

– Denne endringen i fokus er avgjørende for at Norge på sikt skal lykkes med å skaffe nok fagarbeidere. Vi må styrke bransjens omdømme, og dette må bransjen gjøre sammen, sier Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Forbilder

Finalen er den 23. September. Årets hovedprisutdeler er ingen ringere enn tidligere statsminister, Erna Solberg. Hun skal overrekke prisen til Norges Hyggeligste Håndverker 2023.

– Jeg gleder meg til å være med på å hedre håndverksbransjen og alle de dyktige fagarbeiderne i dette landet. Kåringen er med på å løfte frem gode forbilder og rollemodeller, men jeg håper kåringen også kan bidra til at flere får lyst til å velge yrkesfag og håndverkeryrket i fremtiden, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS