INNLANDET: – Ingen jobb blir for stor for YC Amundrud, sier Christer Amundrud (t.v.) og Trond Berg (YC Rør).

JOBB

Slår seg sammen – vil omsette for 250 millioner

– Sammen blir vi store og sterke. Det mener lederne i YC Rør og Amundrud VVS som nå slår seg sammen. Det nye navnet blir YC Amundrud AS.

Published

– De senere årene er mange bedrifter på vår størrelse blitt kjøpt opp av de store tekniske totalentreprenørene. Vi var for store til å være små, og for små til å være store, sier daglig leder Trond Berg i YC Rør.

Begge firmaene holder til På Elverum i Innlandet. De vil fortsette med å være lokale.

– Vi så det slik, at det ville vært krise om en av oss skulle blitt kjøpt opp av et stort, kapitalsterkt selskap som kunne knekke den andre i markedet, sier Christer Amundrud som er daglig leder i Amundrud VVS.

De to firmaene er allerede eid av samme firma, det vil si VVS Øst.

250 millioner

– Vi har som mål å øke omsetningen i 2024 til minst 250 millioner kroner, sier de.

Omsetningen for Amundrud VVS var 113 millioner kroner i 2022. Samme år omsatte YC Rør for 109 millioner kroner.

Nå har de til sammen om lag 120 ansatte. De regner med å bli flere. De kommer også til å satse i et større geografisk område, inkludert Romerike og lenger nord i Innlandet.

– Ingen jobb blir for stor for YC Amundrud, sier de.

Blir totalleverandør

YC Amundrud blir totalleverandør av nybygg, rehabilitering og service til boliger, hytter, industri, gass installasjoner og offentlige oppdragsgivere. Den nye bedriften flytter inn i et nytt administrasjonsbygg som skal stå ferdig i Elverum i november i år.

– Når vi samler alt innen prosjekt der, vil vi få et større fagmiljø for vår prosjekt-avdeling samlet på ett sted, sier de.

I dag har bedriftene to store varelager, ett på Elverum og ett på Hamar. YC Amundrud får kun ett og mye mindre varelager.

– Som ett firma, kommer vi ikke til å konkurrere mot hverandre. Sammen blir vi sterkere, fastslår Christer Amundrud i Amundrud VVS og Trond Berg i YC Rør på Elverum.

Powered by Labrador CMS