RYKTE: Klas Larsson er opptatt av å kjøpe bedrifter med godt rykte og godt resultat.

JOBB

Milliardkonsern inn i det norske markedet – jakter flere selskaper

Askim & Mysen Rør er bare de første. Allerede om et par måneder regner Currentum-sjef Klas Larsson med å ha kjøpt flere installasjonsbedrifter i Norge.

Published

– Vi er en installatør. Det vi holder på med, er installasjoner, og både rør, el og ventilasjon ligger oss varmt om hjertet, sier Klas Larsson.

Skal øke mer

Han er konsernsjef i Currentum. Det svenske konsernet har overtatt Askim & Mysen Rør, og Larsson fastslår at det bare er begynnelsen på innmarsjen på det norske markedet.

– Vi har planer om å ekspandere mer i Norge. I alle fagene: Ventilasjon, rør og el, forteller Larsson.

– Vi er ute og leter etter passende oppkjøp nå. Vi kommer kanskje til å få hjelp fra kontaktnettet til Askim & Mysen Rør. Når vi ekspanderer, vil vi gjerne gjøre det i samråd med de selskapene vi allerede har, sier han.

Godt rykte

Currentum består av over 50 firmaer innenfor ventilasjon, bygningsautomasjon, rør, sprinkler, el og sikkerhetsanlegg i Sverige, Finland og nå også i Norge. I 2022 omsatte konsernet for rett over 5 milliarder svenske kroner. Flere norske bedrifter skal inn i Currentum i det som Klas Larsson omtaler som snar fremtid.

RYKTE: Klas Larsson er opptatt av å kjøpe bedrifter med godt rykte og godt resultat.

– Innen et par måneder til et år skal vi være noen flere, sier han. Konsernet snakker allerede med flere. Larsson er ikke så opptatt av om det skal kalles «forhandlinger» eller ikke.

– Vi er interesserte i firmaer med et godt rykte og med en god lønnsomhet, oppsummerer han. Størrelse og beliggenhet er ikke like viktig. Men Currentum vil ikke kjøpe altfor små selskap, og aller først er det naturlig å se seg om i osloområdet og nærmere svenskegrensen.

Under eget navn

Konsernsjefen selv kommer fra Karlstad og er vant til at Oslo ligger nærmere enn Stockholm. Hovedkontoret ligger i Stockholm, men han omtaler konsernet som veldig desentralisert.

Rent driftsmessig vil han ikke sammenligne seg med konsern som Assemblin, Caverion eller Bravida. I Currentum driver hvert enkelt firma videre under sitt eget navn.

– De skal fortsette som de gjør, men med samarbeid på de områdene som egner seg. Det som Askim & Mysen Rør har gjort, er bra, og det vil vi at de skal fortsette med, sier Klas Larsson.

Kjøper inn i Norge

Han har heller ikke noen planer om å ta innkjøpene i Sverige og frakte over grensen. Norske bedrifter skal fortsette å skjøtte sine egne innkjøp. Når de blir flere, kan det være aktuelt å dra i gang et samarbeid i Norge, men Currentum skal ikke importere produktene fra Sverige.

– Askim & Mysen Rør har kommet langt på den reisen. Kanskje det ikke er mer å hente i et samarbeid, sier Larsson.

Han har ikke noe tallfestet mål for hvor store Currentum skal være i Norge om noen år. 

– Vi har virksomhet i Finland, også. Det vi har sagt, er at innen kort tid skal 20–30 prosent av virksomheten vår være utenfor Sverige, sier Klas Larsson.

IKKE FØRSTE: Det er ikke første gang Askim & Mysen Rør har fått oppkjøpstilbud, forteller daglig leder Tollef Berger.

Flere tilbud før

Daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør forteller st bedriften har fått flere tilbud om å selge opp gjennom årene.

– Det har ikke vært aktuelt tidligere. Nå følte vi at tiden var moden. Det er spesielt viktig for oss at vi forblir et eget firma og kan fortsette som vi har gjort, sier Berger, som håper på godt samarbeid med søsterselskapene i Sverige og Finland.

Powered by Labrador CMS