LÆRLING: Trysilavdelingen satser på lærling, og fremdeles er familien Lindstad godt representert. Fra venstre Terje Lindstad, Anders Lindstad, Christian Hammer og Trond Berg.
LÆRLING: Trysilavdelingen satser på lærling, og fremdeles er familien Lindstad godt representert. Fra venstre Terje Lindstad, Anders Lindstad, Christian Hammer og Trond Berg.

ARBEIDSLIV

Tredoblet på tre år

TRYSIL: Da omsetningen ble tredoblet, ble det så mye varer at YC Rør ikke fikk plass lenger. Nå har trysilavdelingen bygd nytt lager.

Published

Det var meningen hele tiden å finne nye lokaler og vokse. Men veksten gikk raskere enn Trond Berg og partnerne hans i YC Rør hadde regnet med.

– Da vi kjøpte firmaet til Per Bjarne Lindstad i 2018, var det en del av planen at vi skulle finne nye lokaler, forteller Berg.

Han er en av de fire eierne i YC Rør, som Yngvar Christensen startet på Elverum i 1934, og leder den relativt ferske avdelingen i Trysil.

67 kvadrat

– Vi hadde 67 kvadratmeter lager, og ellers lagret vi hjemme hos folk, forteller Anders Lindstad. Han arbeider fremdeles i bedriften – sammen med fire andre rørleggere i tre generasjoner fra den tidligere eierfamilien.

VEKST: Anders Lindstad (til venstre) og Trond Berg kan se tilbake på kraftig vekst siden YC Rør etablerte seg i Trysil.
VEKST: Anders Lindstad (til venstre) og Trond Berg kan se tilbake på kraftig vekst siden YC Rør etablerte seg i Trysil.

– Vi hadde klar ambisjon om vekst i Trysil. Så kom dette opp, og vi trodde egentlig at vi fikk veldig stor plass, sier han.

«Dette» er lokaler vegg i vegg med Coop Byggmix, rett utenfor Trysil sentrum.

Men så skjøt omsetningen til værs raskere enn YC Rør var forberedt på. Nå er den oppe på 15 millioner i året.

– Med tre ganger så stor omsetning blir det mye mer varer. Dessuten hadde vi ikke plass til alle samtidig på hvilerommet. Nå er vi ti ansatte på avdelingen, forteller Berg.

Etter utvidelsen på 220 kvadratmeter er lokalene oppe på rundt 500 totalt.

Hytter og service

YC Rør har også avdelinger på Elverum og Hamar. Hovedmarkedet for trysilavdelingen er hytter, service og baderom.

– Vi har også noen større anlegg, men det er en balansegang hvor store jobber vi kan ta på oss uten at det går ut over det andre vi gjør. I et sånt marked som dette skal du ikke si nei til så mange før du mister dem. Vi har store jobber, men da bruker vi folk fra prosjektavdelingen i Elverum, sier Trond Berg.

Nyttige rammeavtaler

YC Rør har rammeavtale med Skistar, som driver det meste av skianlegg, hotell og restauranter på fjellet. Rammeavtaler har firmaet også med Trysil kommune, med Ragde Eiendom og med trevarefabrikken til Vyrk.

– Rammeavtalene drar med seg litt jobb. Nå driver vi og bytter ut vannmålere for Trysil kommune. Vi skal bytte ut flere hundre. Kommunen er en stor kunde for oss – både teknisk drift og eiendomsavdelingen, sier Berg.

Gir ti års garanti

Nå har YC Rør bestemt seg for å gå sammen med entreprenøren Mestermur og elektrikeren Svendsgård Installasjon om å gi ti års garanti på rehabilitering av bad.

– Vi har samarbeid allerede på Elverum og Hamar. Nå videreutvikler vi til Trysil og Engerdal, sier han.

Lindstad og Berg forteller at YC Rør har andre partnere på bad, også.

Men i fjor fikk trysilavdelingen forespørsel på fem–seks totalrehabiliteringer som den ikke kunne ta på seg fordi det ikke var noen å samarbeide med. Lokale bedrifter i andre fag har hendene fulle.

Samtidig har ikke YC Rør muligheten til å sitte som totalentreprenør. Det tar for mye tid.

Hyttemarkedet er godt.
– Når vi ser hva de bruker på fritidsboliger, ser vi at det etter hvert er mange i Norge som har over gjennomsnittet god råd. Det virker ikke som det er noen bunn i sekken i det hele tatt, sier Trond Berg.

Kjedefornøyd

Han er godt fornøyd med kjedetilknytningen. YC Rør har vært en del av Comfort i mange år.

– Butikk og markedsføring er ikke så enkelt alene. Vi hadde noen runder før vi gikk inn i VVS Norge, men det må kunne sies å være tilfredsstillende i forhold til det vi hadde sett for oss. Det jobbes bra på hovedkontoret, og for oss er det godt å slippe dealing på pris hele tiden, sier Berg.

Powered by Labrador CMS