UTFLATING: Styremedlem hos Asbjørn Nordsveen, Paal Bergsodden, tror de vil se en utflating i aktiviteten fremover.

SANITÆR

Har kunnet velge og vrake i oppdrag: – Blir nok ikke slik fremover

Oppgangstider, oppkjøp og organisk vekst gir rekord på rekord for Bademiljø Asbjørn Nordsveen i Brumunddal.

Published

– Vi har vært heldige og har kunnet velge og vrake i ulike jobber. Slik blir det nok ikke fremover, sier styremedlem hos Asbjørn Nordsveen, Paal Bergsodden.

Runder 150 millioner

Selskapet kan se tilbake på en omsetning i 2021 på 122 millioner kroner – opp med 28 millioner kroner fra 2020 og dobbelt så mye som i 2019. Den gode veksten fortsetter i inneværende år og selskapet ligger ifølge Bergsodden an til en omsetning på cirka 150 millioner kroner.

– Det fine er at resultatet henger med, så vi ligger nok an til et resultat på 7-8 prosent, eller mellom 10 og 12 millioner kroner et sted, sier Bergsodden.

Forklaringen til den gode utviklingen er generelt gode tider, blant annet med høy temperatur i hyttemarkedet. Hyttemarkedet er nå inne i en roligere periode og vil trolig ikke være blant de store økonomiske driverne for selskapet fremover.

– Det har egentlig vært travelt i alle segmenter, noe som bidrar til en god organisk vekst. I tillegg har vi gjennom oppkjøp og fusjoner fått god vekst. Vi kjøpte et rørleggerfirma på Vinstra og startet opp et på Fåvang. Dette har selvsagt også bidratt positivt til den utviklingen vi har hatt de siste årene, sier Bergsodden.

Vil se en utflating

Firmaet Asbjørn Nordsveen ble etablert i 1964 og staben teller nå knappe 70 medarbeidere. Noe av suksessen skyldes, ifølge Bergsodden, selskapets bredde.

– Vi jobber innen alle segmenter, og har prosjekter både i vanlige hus, hytter, prosjekt og industri. Vi har en unikt sammensatt kompetanse og god bredde innad i bedriften. Det er en stor styrke. Så selv om det skulle bli noen tøffe år fremover, kanskje spesielt i privatsegmentet, så er vi ikke så bekymret. Endrede markedsforutsetning i ett segment gjør at vi lett kan flytte fokus og aktivitet over på et annet område, sier Bergsodden.

Han tror likevel ikke at vil se den samme omsetningsveksten fremover som de har hatt de siste årene.

Går vi ti år tilbake hadde selskapet en omsetning på 27 millioner og i år ligger de altså an til 150 millioner kroner.

– Vi er realister, og når vi ser hva som kommer av jobber, så er det nok ingen tvil om at vi vil se en utflating fremover. Vi ser imidlertid lyst på fremtiden og er ikke bekymret for utviklingen, sier Bergsodden.

Inne på topp tre

Tar vi en kikk på omsetningen til rørleggerfirmaene på Innlandet, kommer Asbjørn Nordsveen ut på en god tredjeplass. Høyest omsetning i 2021 hadde Ramsøy AS, mens YC Rør AS, lå på andreplass. Ramsøy AS kunne i 2021 vise til en omsetning på knappe 128 millioner kroner. Også de tjente penger og satt igjen med resultat før skatt på vel 13 millioner kroner.

Selskapet har de siste årene hatt en positiv utvikling, men ikke på samme måten som Asbjørn Nordsveen.

I 2020 rundet de for 120 millioner, mens de i 2019 hadde inntekter på knappe 119 millioner kroner. YC Rør hadde i 2021 en omsetning på 125 millioner kroner og et resultat før skatt på 4,7 millioner. I 2020, som var selskapets første driftsår, var omsetningen på 124 millioner og resultatet på 5,2 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS