Robin-Thune-Larsen-trives-i-ungt-miljø-hos-Ingenia.
Robin-Thune-Larsen-trives-i-ungt-miljø-hos-Ingenia.

Mer rør i velventilert forening

Bli bedre kjent med lokallagsleder Robin Thune-Larsen.

Published

Mer rør, mer kjøling og ikke bare ventilasjon. VVS-foreningslederen i Oslo, Robin Thune-Larsen, vil gjerne ha med seg medlemmer fra flere deler av bransjen.Tekst og foto: Georg MathisenHan har vært aktiv i Norsk VVS energi- og miljøteknisk forening i fire–fem år.– Til å begynne med ble jeg med for å bygge nettverk. Foreningen er en veldig fin møteplass. Så er den også en fin plass å skape engasjement blant folk i bransjen. Vi har mulighet til å løfte tema som er viktige for bransjen, sier Robin Thune-Larsen.

Temavalg

Da han engasjerte seg aktivt, hadde han mye sosialt ansvar til å begynne med. Fra innebandyturneringer og fotballturneringer gikk han videre til nestledervervet i Oslo gruppe. Da han etter hvert ble spurt om han ville være styreleder, hadde han lyst til å prøve den jobben, også.– Det er morsomt å skape et godt tilbud for medlemmene. Samtidig er det viktig å trekke inn temaer som folk synes at er interessante, i den faglige delen av programmet. Det er gøy å høre hva de synes: Det blir nesten sånn at det er medlemmene som bestemmer hva vi gjør, sier han.Samtidig fortsetter tradisjonelle, mer sosiale arrangement som rebusløpet og som et hyggelig årsmøte med vinkurs.

Ventilasjonspreget

På medlemssiden håper Robin Thune-Larsen å få inn flere deler av bransjen. Selv har han ventilasjonsbakgrunn. Nå arbeider han også med slukkeanlegg. Fra salg på leverandørsiden har han gått til ren konsulentjobb. Fra Swegon til Ingenia. De som arbeider med prosjektering og rådgivning skjermer seg ofte mer og er ikke like flinke som leverandørene til å snakke med folk og bygge nettverk, mener han"Foreningen har vært veldig ventilasjonspreget. Jeg tror vi må jobbe mye hardere med å få opp interessen på rørsiden, på ITB og på kjøling. Sammen kan vi bli bedre, skape bedre forståelse for de involverte på VVS-siden og utføre prosjektene smidigere."Robin Thune-Larsen

Mer digital

Thune-Larsen ser for seg en bransje som kommer til å bli enda mer digitalisert.– Vi ser at folk som tar utdannelse innen BIM-modellering, får seg jobb omtrent på dagen. Det er den veien det kommer til å gå, sier han.Men det hjelper ikke at rådgivere og byggherrer sitter på kontoret og bruker moderne metoder. – Rørleggeren ute på plassen må være med. Det som skjer, er at en del av dem jobber som de gjorde før. Da faller de av. Hvis vi lager en arena slik at de får det de trenger; gir dem et hint om hva som skjer – da vil det være nyttig. Alle må være med videre, mener han.

Samarbeid

Thune-Larsen snakker varmt om samarbeid. Han ser det godt i egen bedrift. Ingenia er opptatt av at avdelingene skal arbeide sammen som én enhet, og han mener at det må hele bransjen bli flinkere til.– Vi ser at nesten alt av kollisjoner og hindre som finnes langs veien av et prosjekt, kommer fordi det ikke er kommunisert på forhånd og planlagt nøye nok. I stedet må de tas når de dukker opp og det ikke er tid eller penger til å løse dem, sier foreningslederen.

Powered by Labrador CMS