OVERTAR: Jon-Viking Thunes er ny styreleder i NemiTek.

Thunes ny styreleder i NemiTek

Bransjeveteran Jon-Viking Thunes er valgt til ny styreleder i NemiTek. Han varsler fortsatt kamp for å være bransjens viktigste møteplass.

Published Last updated

– VVS-foreningen og nå NemiTek har vært gjennom en fantastisk utvikling og profesjonalisering de siste årene og en økonomisk snuoperasjon som har vært imponerende, sier Thunes.

Fag for alle pengene

Han har 35 år bak seg i bransjen. For to år siden gikk han fra direktørstilling i Sweco til jobb som seniorrådgiver i Multiconsult.
– De siste årene i Sweco var jeg leder i forskjellige posisjoner, men nå sitter jeg direkte i prosjekt og arbeider med fag for alle pengene. Dermed er det enda mer interessant å sitte i styret, sier han.

Thunes har sittet som styremedlem i NemiTek. Nå rykker han opp som leder. Han har med seg Harald Lillebø (Energiråd) som nestleder og de gjenvalgte styremedlemmene Kjell Bernt Kalland (Armaturjonsson), Bjørn-Osvald Skandsen (Systemair) og Marianne W. Fledsberg (Cowi).

HEDRET: Isak Oksvold er belønnet med flere miljøpriser; nå er han valgt inn i styret i NemiTek.

Videre er Isak Oksvold, direktør for miljø og innovasjon i Møller Eiendom, valgt inn som nytt medlem i styret.
– Det er et privilegium å få lov til å bidra i arbeidet med en sånn kunnskapsbasert og faglig forankret organisasjon, sier Oksvold.

Tidligere har han bakgrunn fra Aspelin Ramm, Stortinget og Miljøstiftelsen Bellona, og miljøarbeidet hans er belønnet med priser fra både Enova og VVS-foreningen.

Lyttet og lærte

Jon-Viking Thunes tar over som styreleder i en spesiell tid, etter en generalforsamling som måtte avvikles digitalt og dagen etter at det ble kjent at VVS-dagene i oktober må avlyses. – Nå får vi legge bak oss denne unormale situasjonen, for vi må jo tro at det er en forbigående fase, sier han.

– Da jeg begynte i bransjen, fikk jeg to klare beskjeder av faren min: Møtene i VVS-foreningen skulle jeg gå på, og jeg skulle alltid være med i lunsjen og lytte for å lære mye. Det er riktig, for opp gjennom årene har VVS-foreningen vært kjernen til faglig utvikling, sier han.

Lokalt grunnfjell

Thunes roser staben for arbeidet med å gjøre foreningen til bransjens viktigste møteplass, for profesjonalisering og for merkevarebygging.
– Nå har vi klart å bygge opp en sunn og god økonomi, og det betyr også at vi fremover har noe større muligheter for å bidra også inn i forsknings- og utviklingsprosjekter i noe større grad, sier han.

– Så er det en kontinuerlig kamp å sikre medlemsmassen. Bransjen vokser, og vi må også vokse. Medlemskontingenten er tross alt det som ligger i bunnen av inntektsgrunnlaget for en forening. Et annet element: Foreningen sentralt er ingenting hvis man ikke har lokalforeningene. De er kjernen og grunnfjellet, der folk går på møter og treffer dem de kjenner, sier Jon-Viking Thunes.

Powered by Labrador CMS