Mangler penger til digitalt veikart

Byggenæringen skal digitaliseres, men det går tregt.

Published

Byggenæringen skal digitaliseres, men det går tregt. – Ideen i det digitale veikartet står fortsatt like sterkt, men bransjene må bidra til å finansiere dette, oppfordrer BNL-sjef Jon Sandnes.Byggenæringen sto samlet, tegnet digitalt veikart og underskrev samarbeidsavtale. Siden er det blitt stille. Sandnes er mer opptatt av å få en heldigital næring enn av å nå målet om at det skal skje innen 2025.

Egen forening

– Veikartet skapte mye entusiasme. Det var en enkel visjon: Vi ønsket at næringen vår skulle være heldigital i 2025, oppsummerer BNLs administrerende direktør. Han snakker om en digital tvilling som selve motoren: Det at alt skal planlegges og prosjekteres digitalt før den fysiske byggingen begynner.Veikartet kom i 2016.– BNL tok initiativet, men dette er ikke et BNL-prosjekt. Dette samler alle gode krefter i hele verdikjeden. I fjor vår valgte man å ta stafetten videre inn i en egen forening, Samarbeid for digitalisering, forteller Jon Sandnes.

Mangler penger

– Grunnen til at det er stille, er ikke for at det ikke jobbes. Initiativene bobler opp overalt i verdikjeden. Det som gjør at tempoet fra utsiden ikke synes å være så veldig høyt, er at vi sliter med å få finansiert opp sekretariatet. Vi har innkalt alle som skal være med, på en ny «samling i bånn» 22. mars for å spørre oss selv hvordan vi skal ta tak i denne gode idéen, forvalte den videre og sikre finansiering, sier han, og oppfordrer alle i næringen:– Nå må dere bidra til å finansiere dette, slik at vi kan få opp farten og ikke for mange av initiativene ender opp med bare å bli gode systemer for en enkelt bedrift!

Powered by Labrador CMS