FRISKE: Alle ble testet, men det gikk greit å starte opp igjen med Blåtimen i Tromsø.

Alt riktig + litt flaks = null koronasmitte

Da hele byggeplassen måtte koronatestes, gikk det bra med rørleggerne nok en gang. – Vi har gjort alt riktig og samtidig hatt flaks, sier avdelingssjef Vegard Lund Aspen i Bravida Tromsø.

Published

NT Entreprenør i Tromsø måtte teste 58 personer på en byggeplass da en av de ansatte ble koronasmittet. Hele byggeplassen måtte settes på vent, og garasjeanlegget på byggeprosjektet gjorde tjeneste som teststasjon for kommunen.

Ekstra brakkerigg

Det viste seg at alle var friske. Seks ansatte måtte i karantene, men de testet også negativt. Byggeplassen hadde allerede en ekstra brakkerigg og et nærkontaktregister. Nå har de ansatte forskjellige oppmøtetidspunkter og enda strengere rutiner for avstand og hygiene, også.

Bravida har rørleggerarbeidet på byggeplassen – boligprosjektet Blåtimen i Hamna nord på Tromsøya. Avdelingssjef Vegard Lund Aspen forteller at jobben ligger så langt foran planen at rørleggerne var ute da alle måtte testes.

Avstand og munnbind

Det er hverken første eller siste gangen at Bravida-rørleggerne i Tromsø er tett på korona og testing. Så langt har det gått veldig bra.

– Vi har gjort alt riktig, og samtidig har vi hatt flaks. På byggeplassene arbeider vi med god avstand. Servicerørleggerne har alltid sprit i bilen og bruker munnbind, forteller avdelingssjef Vegard Lund Aspen.

Det kom godt med da Bravida-rørleggerne arbeidet på en butikk der en av de ansatte ble smittet.
– Våre folk slapp unna. De hadde brukt munnbind, sier Aspen.

Én smittet

Én av de Bravida-ansatte i Tromsø har vært koronasmittet. Men det skjedde mens han hadde fri.
– Han ble trolig smittet på vei hjem, forteller sjefen.

Ellers har avdelingen hatt flere som har måttet isolere seg i påvente av testresultater.
– Men det har gått bra, sier Vegard Lund Aspen.

Avisen Nordlys forteller hvordan daglig leder Bjørn-Are Nilsen i NT Entreprenør var bekymret da alle på Blåtimen måtte testes.

Under kontroll

– Det gikk kaldt nedover ryggen. Man kan frykte det aller verste. Jeg begynte å tenke på om tiltakene var gode nok. Det verste som kan skje for en bedrift, er at man må stenge ned. Vi tapte mye produksjon, og det var en spent situasjon på arbeidsplassen. Men vi skjønte fort at det var under kontroll, sier Nilsen til avisen.

I august gikk Bravida ut og fortalte hvordan konsernet ville ta inn like mange lærlinger som tidligere til tross for koronaen – rundt 30 av dem i rørleggerfaget.
– Over tid vil markedet stabilisere seg igjen, og det er kjempefarlig om vi ikke tar inn lærlinger nå. Dyktige håndverkere vil det alltid være behov for, sa administrerende direktør Tore Bakke i en pressemelding den gangen.

Powered by Labrador CMS