ROS: Bjørn Ove Bergh roser både egne ansatte og samarbeidspartnerne for å håndtere saken godt både før og etter at to av rørleggerne hans fikk påvist koronasmitte.
ROS: Bjørn Ove Bergh roser både egne ansatte og samarbeidspartnerne for å håndtere saken godt både før og etter at to av rørleggerne hans fikk påvist koronasmitte.

To rørleggere fikk korona byggeplassen stengt

Byggeplassen ble stengt da to rørleggere og fire andre håndverkere fikk påvist koronasmitte. Bjørn Ove Bergh i GK Rør roser både egne ansatte, hovedentreprenør og kommunelege for god håndtering.

Published

– Vi har hatt enda strengere sikkerhetstiltak enn myndighetene krever, men vi var forberedt på at noe slikt kunne skje, sier Bergh.

Sykehjemsbygg

Han er daglig leder hos GK Rør på Gjøvik. To av rørleggerne i firmaet har testet positivt på korona. Det samme gjorde fire andre som arbeider på byggeplassen på Hovlitunet, et nytt sykehjem i Hov i Land. Kommuneoverlegen stengte byggeplassen, men bare i én dag.

– Vi synes at vi har klart å håndtere situasjonen utrolig bra. Både arbeidsgjengen vår, kunde, hovedentreprenør og byggherre har vist positivitet og hatt holdningen om at «dette står vi av», sier Bergh.

informasjon

Han vil absolutt ikke prøve å belære kolleger og konkurrenter om hva som bør gjøres for å begrense koronaen på arbeidsplassen og byggeplassen.

– Det mest praktiske vi har gjort, er å holde løpende dialog med de ansatte. Vi har kjørt stor informasjonsflyt sånn at alle er kjent med hvordan vi håndterer saken. Så er det opp til hvert enkelt prosjekt hvordan de løser det praktiske, sier han.

Det betyr likevel ikke at han vil lene seg tilbake og overlate alt til hovedentreprenøren:

Vask ved gjengemaskinen

– Vi har iverksatt våre egne tiltak. Vi vasker utstyret vårt. Når vi står ved gjengemaskinen, er det alltid varmt, sterkt såpevann ved siden av, siden det er den typen maskin alle bruker i løpet av dagen. Det hjelper ikke med hansker hvis du tar på maskinen og klør deg på nesen etterpå. Så har vi spritstasjoner rundt på byggeplassen, men sprit fungerer jo ikke på verktøyet, sier han.

GK har også delt opp matpausen på noen prosjekter, slik at ikke alle spiser samtidig, og bord og stoler vaskes med sprit både før og etter måltidet.

Mindre samkjøring

– Dessuten prøver vi å begrense samkjøring. Det går tvert imot det vi egentlig ønsker, på bakgrunn av miljø og bærekraft, men vi må ta smittevernhensyn nå, oppsummerer Bergh.

Han roser både hovedentreprenør Consto og kommuneoverlege Jens Mørch i Søndre Land for måten de har håndtert smitten på. Ikke bare på Hovlitunet nå, men hele tiden siden 12. mars.

– Så er jeg veldig stolt av mine ansatte. Prosjektledere og rørleggere tar dette på alvor, og alle de tiltakene vi iverksetter, blir gjennomført, sier Bjørn Ove Bergh.

De to smittede rørleggerne har ingen symptomer og er tilbake på arbeidet så snart de er ute av isolasjonen. Bergh mener det var riktig å stenge byggeplassen i en dag, men frykter at denne eller andre byggeplasser skal bli stengt i lengre perioder.

Powered by Labrador CMS