HELE LANDET: Jan-Olav Karlsen (fra venstre), Henning Patricksson og Arild Bullen distribuerer Slidedrain til hele landet.

SANITÆR

Nå selger de gründerproduktet over hele landet

Sluket med høydejustering og påstøpt mansjett er på plass i hele landet. – Rørleggeren kan levere raskere og mer nøyaktig, sier Jan-Olav Karlsen hos Brødrene Dahl.

Published Last updated

Det har gått fra entreprenørskole på universitetet til produkt som bransjen vil ha. – Det skjer 13 vannskader i Norge hver eneste dag, og de fleste skyldes feilmontering, sa Stian Bongard og Henning Patricksson da nemitek.no først skrev om Slidedrain.

Resirkulert

Det var i november 2020. Rørlegger Thomas Nygård hos Trønderbad hadde idé og patent. Bongard og Patricksson kom fra Gründerbrakka på NTNU og hadde slett ikke regnet med at det var VVS de skulle arbeide med.

Drøye to år senere har de likevel skrevet under distribusjonsavtale med Brødrene Dahl. – Det er en spennende og innovativ idé, produktet er enkelt å installere og vi liker at det er et norskprodusert miljøprodukt, sier produktsjef Jan-Olav Karlsen. Miljøprodukt – det vil si at det er laget av resirkulert plast.

Skrueløst

Slidedrain består av en slukpotte med enten sideutløp, bunnutløp eller skrått utløp og en overdel med påstøpt slukmansjett. I tillegg trengs det et spesialverktøy for å montere sluket.

– Slukoverdelen er konstruert slik at det ikke trengs forhøyningsring. Det legger også til rette for et skrueløst tetningssjikt i overgangen til gulvet. Dette gjør det enda enklere å sørge for et sikkert resultat når du skal legge membran, forklarer Brødrene Dahl.

Mindre lekkasjefare

Salgsdirektør Arild Bullen forteller at slukløsningen er beregnet på både rehabiliteringsmarkedet og prosjektmarkedet. Faren for fremtidig lekkasje blir betraktelig mindre med den nye slukmansjetten. I tillegg er sluket raskere å installere, ifølge Bullen.

– Jeg er gammel rørlegger, og jeg har sett hvordan det fort kan bli endring i høyder på grunn av fall og andre årsaker. Det er veldig fint å kunne ha en justeringsmulighet og at slukmansjetten er påstøpt, sier Jan-Olav Karlsen.

Raskere

Han har installert sluket selv. – Slukløsningen og verktøyet oppfyller rørleggerens behov for å effektivisere monteringen av sluk. Det gjør at de kan levere raskere og mer nøyaktig samtidig som det holder kostnadene nede. I tillegg reduseres sjansen for lekkasjer, sier han.

Brødrene Dahl har prøvd ut Slidedrain i flere regioner. Nå er den første modellen tilgjengelig over hele landet.

– Vi hadde god respons da vi viste det frem på VVS-dagene. Det har vært god respons hele veien, faktisk. Dette blir veldig spennende, synes Karlsen.

LO AN: Henning Patricksson (til venstre) og Stian Bongard fikk god respons på VVS-dagene. Fem måneder senere er Slidedrain på plass hos grossisten.
Powered by Labrador CMS