AVVISER: Daglig leder Cato Ove Karlsen i Fagrådet for våtrom forteller at Bygg & VVS Garanti, som gjorde arbeidene hjemme hos Reidun Knutsen, er godkjent etter Våtromsnormen som prosjekterende, men ikke som utførende.

Omstridt rørfirma mangler godkjennelse

Skilter med våtromsgodkjennelse som ikke finnes.

Published

Den omstridte bedriften Bygg & VVS Garanti reklamerer med at den er godkjent våtromsbedrift for utførelse. – Nei, det har de ikke sertifisering for, sier FFV-sjef Cato Ove Karlsen.Bygg & VVS Garanti har vært i hardt vær etter at kunder forteller om store tap på grunn av at dårlig arbeid må gjøres om. Tidligere har en av de to eierne, Marius Koldre, fått samme reaksjon for den tidligere bedriften sin – VVS Partner.SAKSØKTE RØRLEGGER FRA MITT ANBUD: - For meg virker det nesten ikke som om han er rørlegger

Stolte på Våtromsnormen

Kundene har fortalt om hvordan de har funnet firmaene på grunn av god omtale på Mittanbud, men også om hvordan de har stolt på at et firma som er godkjent etter Våtromsnormen, kom til å gjøre jobben skikkelig.– De hadde våtromsnorm og sertifikater og alt i orden, sa kunde Reidun Knutsen Gjersø til Nemitek.no 15. mai.«Godkjent bedrift for prosjektering og utførelse i BVN av FFV» sto det på firmaets hjemmeside, som nå ikke er tilgjengelig lenger. Men det stemmer ikke, forteller daglig leder Cato Ove Karlsen i Fagrådet for våtrom.BETALTE 50 000 - SÅ FORSVANT RØRLEGGEREN: Reidun (71) rundlurt av falsk rørleggermester

Prosjekterende

– Bedriften Bygg & VVS Garanti ble registrert som godkjent våtromsbedrift innen området prosjektering i mars 2018, men ikke som utførende, forteller Karlsen.Ingeniør Tormod Kronstad er oppført som faglig leder. Kronstad har dokumentert ingeniørutdannelsen sin – han er bachelor fra den daværende Høgskolen i Oslo i 2004. Selv nekter han for at Bygg & VVS Garanti har gjort noe galt i markedsføringen:

– Grossistene dekker

– Vi er godkjent for både utførelse og prosjektering. Jeg personlig har sertifikat for prosjektering. Jeg hadde det på utførelse, også, men det er over fem år gammelt og jeg har ikke fornyet det, sier han.– Så godkjennelsen for utførelse er utgått på dato?– Vi har godkjente folk som har våtromssertifikat. Det er dekket gjennom rørgrossister, sier Kronstad.

– Har ikke kurs

Det er altså en annen forklaring enn det Fagrådet for våtrom selv kommer med:– De har ikke sertifisering for utførende, da ingen i bedriften innehar godkjent A-modulkurs, sier Cato Ove Karlsen.– Forutsetningen for godkjenning er at bedriften benytter faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C. Faglig leder kan bare stå oppført som faglig leder for én godkjent våtromsbedrift og må være ansatt i bedriften i minimum 50 prosent stilling, forklarer han.

Mulig å miste

– Er det mulig å miste godkjennelsen?– Ja, ved beviselig mislighold av avtaler, uredelighet og den typen ting kan vi trekke den tilbake. Et prinsipp vi alltid følger da, er at vi snakker med begge parter. Med mindre det foreligger en dom – da er det greit, sier han.– Veldig ofte er det en takstmann eller en annen tredjepart som har vært inne. Noen ganger kan en bedrift ha vært uheldig med noe den har gjort, men vi ser veldig fort om dette dreier seg om manglende kompetanse, sier Cato Ove Karlsen.

Powered by Labrador CMS