PAPIRLØST: Tom-Erik von Krogh-Martinsen drar inn oversikt over og detaljer om alt som skal gjøres, på telefon og nettbrett.

Med denne appen slipper du papirer på byggeplassen

Håndterer hele arbeidsflyten uten et gram papir.

Published

I takt med at byggeplassene blir papirløse, står leverandørene i kø for å lage papirløse løsninger for fagfolkene. Checkd selger en app som tar seg av hele arbeidsflyten uten et gram papir.

– Du kan bare glemme alt det der «når du kommer opp i andreetasjen, så går du til høyre og inn i hjørnet, og så ligger det der og der», reklamerer daglig leder Tom-Erik von Krogh-Martinsen. Det er seks år siden Checkd dro i gang for å gjøre tunge og manuelle jobber lettere med en app på telefonen eller nettbrettet.

Tale til tekst

Sjefen tar opp telefonen og knipser et bilde av en noterende journalist, later som pennen er et rør, lager en rød ring rundt den og sier inn i telefonen: «Dette røret lekker!».

– Appen gjør om tale til tekst. Det som er viktig, er kameraet og å fortelle «hva er det jeg ser», sier han.

Punkt på kartet

Det hele blir til et punkt, tydelig plassert på et kart eller en tegning av byggeplassen. Så følges punktet opp, og notatene lagres etter hvert som jobber fordeles, er under arbeid og er ferdige. Alt han gjør på telefonen eller nettbrettet, synkroniseres og lagres i skyen.

– Er du ute på byggeplassen hele tiden, så sparer dette deg for masse beskjeder. Du kan vise hva som skal gjøres, få respons omgående og ta ut en rapport til slutt. Appen følger jobben hele veien fra det du ser på byggeplassen til ferdig rapport, sier von Krogh-Martinsen.

Endringsmelding

– Når du umiddelbart genererer rapport, så blir den også en endringsmelding. Hvis noen har bedt deg om å gjøre det, kan du vise den og si at «her er endringsmeldingen min». Du skal jo ikke begynne på en endring før den er akseptert, og da kan det gjøres direkte, sier han.

Appen er ikke bare beregnet på rørleggeren, prosjektlederen eller regnskapsføreren, men kan også brukes til kommunikasjon med hovedentreprenør, andre underentreprenører eller arkitekt, for eksempel.

Dessuten anbefaler han den for å ta imot varer. Der skjer det mange feil i mottaket. Kommer det en bil med åtte esker til deg, blir de gjerne tatt imot, og så tar det lang tid før noen merker at den ene esken ble liggende igjen i bilen.

100 000 meldinger

– Alle har et KS-system. Men i 99 prosent av tilfellene er det fremdeles penn og papir som gjelder ute på byggeplassen, ifølge Checkd-sjefen. Han kan tilby papir, også. Rapportene kan skrives ut, og den som vil sende noe på den måten, kan få laget en QR-kode som tar deg til en versjon som tar seg bedre ut på papir.

Nå har Checkd 5000 brukere i byggenæringen, og siden i fjor sommer er det laget over 100 000 punkter i appen.

Powered by Labrador CMS