HOLDER TETT: Robert A. Demers (fra venstre), François-Pierre Gaudet og Jimmy Bérubé overvåker vannet i rørene for å oppdage lekkasjer.

SANITÆR

Varsler lekkasje, også uten fuktsensor

LAS VEGAS: Vannet stenges og alarmen går når det renner for lenge: – Ingenting skal renne sammenhengende i mer enn en halvtime, sier François-Pierre Gaudet i Akisens.

Published

Det kanadiske firmaet prøver å erobre verden med lekkasjesikringen sin. Foreløpig er de inne på markedet i Canada og USA.

De første planene er på plass i Japan, Tyskland og Israel, og ellers er de klare der muligheten dukker opp.

Stenger vannet

Hele pakken fra Akisens består av en ventil som stenger vannet når det trengs, en flytmåler, en vanlig fuktsensor, en utvidelsesplate til fuktsensoren som gjør at den dekker en større flate og en kabelsensor som hjelper fuktsensoren å dekke også de vanskeligste krokene.

Salgsdirektør Gaudet vil helst trekke frem muligheten til å oppdage lekkasjer også der det ikke kan være noen fuktsensor:

– Alarmen går og vannet stenges når flytsensoren vår oppdager at vannet renner i mer enn 30 minutter. Ingenting skal renne sammenhengende så lenge. Vaskemaskinen og oppvaskmaskinen arbeider lenger, men de tar vann i intervaller, sier han.

Smålekkasjene

– Hvis alarmen går, kan du sjekke toalettene, vaskene, badet – alt som har tappevann. Så kan du trykke på knappen og starte igjen. Hvis alarmen går igjen 30 minutter senere, også, da vet du i hvert fall at du må gjøre noe og at det er en usynlig lekkasje.

Da snakker Gaudet om de små, usynlige lekkasjene – de som trenger tid før skadene blir store.

– Vi arbeider spesielt med høyhus og næringsbygg. Vi kan beskytte dem helt uten hull i veggen. I sensoren varer ett AA-batteri i åtte–ti år, sier han. Når fuktsensoren løftes opp, for eksempel for å vaske, så sier den fra om det, også, og tier ikke stille før den settes på plass igjen.

Partnerjakt

– Den andre delen av tilbudet vårt er et kundesenter som er åpent døgnet rundt. I 98 prosent av tilfellene løser vi problemet når noen ringer dit. Hvis ikke, har vi en lokal partner som kommer i løpet av 48 timer, forteller han.

Med andre ord: Akisens er på jakt etter både importører og lokale partnere som kan rykke ut og fikse lekkasjer.

– Importørene og distributørene våre er slike som allerede har produkter innenfor denne sektoren, forteller Jimmy Bérubé, som er ansvarlig for forretningsutviklingen i selskapet.

– De lokale partnerne våre er VVS-bedrifter, rørleggere eller andre som arbeider med høyhus og forretningsbygg, sier François-Pierre Gaudet.

Han karakteriserer løsningen som veldig enkelt, og forteller at gründer Robert A. Demers brukte lang tid på å utvikle den, og sier at det som nå er på markedet, er annen generasjon av produktene.

Her finner du alle sakene fra årets teknologimesse i Las Vegas (CES).

Powered by Labrador CMS