SUPERVETERAN: Jonny Hansen fikk godord av sjefen. Geir Flan Thollefsen, på sin side, har «bare» vært hos C. M. Mathiesen siden 2002.
SUPERVETERAN: Jonny Hansen fikk godord av sjefen. Geir Flan Thollefsen, på sin side, har «bare» vært hos C. M. Mathiesen siden 2002.

Femti år hos C. M. Mathiesen

BRYNSENG: Jonny Hansen er snart klar for pensjon. Men først fikk 66-åringen heder for å ha arbeidet 50 år hos C. M. Mathiesen.

Published

Han begynte i jobben 16. august 1971.
– Det har vært bra å være her, sier Hansen. Han har rundet 50 år i rørleggerbedriften i Oslo.

– Jeg har kjørt service siden 1978. Det har vært mye variert arbeid. Det er dét som gjør det moro, sier rørleggerveteranen.

Trening

Daglig leder Geir Flan Thollefsen er full av godord. Like før han delte ut heder til firmaets mest erfarne mann, hadde han blitt oppringt av NHO med en spørreundersøkelse.

– De spurte om det å stå i stillingen. Det er snart ingen som står i rørleggerstillingen til pensjonsalder. Jeg ba dem tenke på hva slags bedrift de spurte. Vi er en produksjonsbedrift med håndverkere. Det å jobbe i 50 år som rørlegger, er unikt. Men Jonny har alltid vært i bra form og trent mye, slår Thollefsen fast.

– Folk har forskjellige kropper. Jeg har trent i alle år. Kondisjon, vekter, og så har jeg svømt et par kilometer i uken. Ellers hadde jeg nok ikke vært oppegående, mener Jonny Hansen selv.

Ryddig rørlegger

Geir Thollefsen innrømmer at han setter ekstra pris på å ha en rørlegger som er omtrent like opptatt av orden som seg selv.

– Han er selvgående og styrer hverdagen selv. Alle kundene som får ham på besøk, vil ha ham tilbake, forteller sjefen og roser struktur og ryddighet.

– Jonny er ryddig, og han er ikke den som har bulk i bilen. Han er kjent for å gjøre en god jobb og får ingen reklamasjoner. Den beste markedsføringen av et firma er å gjøre en god jobb, ifølge Thollefsen.

20 lærlinger

Jonny Hansen pensjonerer seg i september. Nå har han leid leilighet i Albir i Spania i januar, februar og mars.

– Jeg er ikke så glad i snøen, og dette er bedre for kroppen. Før var det kona som maste og jeg som ikke ville, forteller han.

Da han begynte hos det som i dag er Rørentreprenør C. M. Mathiesen & Co, var både firmaet og omgivelsene helt andre enn i dag. Bryn hovedgård sto ennå – den ble revet noen år senere.

– Vi var rundt 20 læregutter og over 80 rørleggere. I kjelleren hadde vi egen sveiseskole, og alle læreguttene kunne sveise autogen, forteller Hansen.

Lillebror i 46 år

– Så hadde vi loddekurs, forteller broren Vidar Hansen.

Han har 46 år bak seg hos C. M. Mathiesen. Kopiere storebroren kommer han likevel ikke til å gjøre:
– Hvis jeg blir her i 50 år, så kommer jeg til å fylle 68. Med denne kroppen her kommer nok ikke det til å skje, smiler han.

Klubbleder Jon Martin Langemyr overrakte jubilanten en forgylt rørtang.
– Den får hedersplassen på veggen, sier Jonny Hansen.

Powered by Labrador CMS