ENERGITEKNISK KONFERANSE 10. - 12. MAI

Tar varmesentralen til «skyen» med ny og skalerbar eiendomsteknologi

Harald Aakre fra Vestrheim og Tommy Hagenes fra Energy Control deler sin kunnskap om hvordan man kan ta varmesentralen til skyen, men også hvordan få den til å virke «for seg selv».

Published Last updated
Harald Aakre i Vestrheim (t.v) og Tommy Hagenes i Energy Control har jobbet sammen i en årrekke og skal dele sine erfaringer på Energiteknisk konferanse.

– Hele debatten mellom meg og Harald startet egentlig i en varmesentral for 17-18 år siden. Da var det egentlig jeg som gikk inn og overstyrte alle komponentene dine, kontaktorstyrte pumpene. Mens du mente at disse pumpene er så smarte, hvorfor ikke bruke det? Sier Tommy, når NemiTek møter han og Harald på Proptech Bergen Cowork sitt kontorlandskap.

– Som rørlegger hadde ikke jeg noen forutsetninger til å helt fortelle hvordan vi skulle gjøre det, men jeg ønsket jo den gangen å snakke med pumpa, ikke til, sier Harald.

– Det er utgangspunktet for det vi skal snakke om på Energiteknisk konferanse. Da skal vi gå i dybden og se på hvordan disse smarte komponentene egentlig kan fungere hver for seg, sier Tommy.

Tommy og Harald har jobbet sammen i flere år, og har bygget opp erfaringer om hvordan de kan få mer data ut av bygg som ikke har forutsetningene for det. Dette med hjelp av ny eiendomsteknologi.

– Vi skal prøve å dele litt om prosjekter vi har tatt på rehabilitering, nybygg og de byggene som ikke har noe teknologi. Hvordan kan vi veldig enkelt få litt mer data fra de med å bruke ny eiendomsteknologi?

Programmet til Energiteknisk konferanse og påmelding finner du her.

Powered by Labrador CMS