Ole Jørgen Veiby er betinget optimist.

Tror på normalisering i 2021

Til tross for korona har Eptec Energi hatt samme aktivitetsnivå første halvår som bedriften hadde i fjor. Men de er spente på hva neste halvår vil bringe.

Published

– For oss har leveransene hittil i 2020 vært på samme nivå som i 2019, sier daglig leder Ole Jørgen Veiby i Eptec Energi.

Eptec er en av Norges ledende entreprenører innen kulde- og varmepumpeteknologi med mer enn 30 år i bransjen. De tilbyr rådgivning, prosjektering, ingeniørtjenester, produkt- og systemleveranser og service til større bygg og industri.

Overraskende godt andre kvartal

I forrige uke kunne Nemitek melde at salget av varmepumper av typen luft-luft økte med ti prosent i andre kvartal i år i forhold til samme periode i fjor. Det er så sterkt at salget samlet i andre halvår var det nest beste noensinne, til tross for et svakt første kvartal, viser tall fra bransjeorganisasjonen Norsk Varmepumpeforening (Novap).

Utviklingen gleder Veiby, men han er likevel bare nøktern optimist.

– Mye av det vi leverer ligger gjerne tre til seks måneder fram i tid. Hva som skjer i høst og utover vinteren er mer spennende, sier han og innrømmer at ordrereserven seks til åtte måneder fram i tid er noe lavere enn det var i 2019.

Hans inntrykk er at en del prosjekter er satt på vent og at aktiviteten avtar noe. Spørsmålet er hvor raskt situasjonen kommer tilbake til det vanlige.

– Vi har god tro på at markedet normaliserer seg utover i 2021.

Kjøling er kritisk

Veiby framholder at kjøling må de fleste bygg ha i dag og en må investere i en kjølemaskin.

– Kostnaden for å benytte kjølemaskinen som varmepumpe er beskjeden og lite påvirket av strømpris, legger han til.

Powered by Labrador CMS