Daglig leder Knut Jensen i Eriksen & Jensen AS på byggeplass på Frysja i Oslo, der bedriften bygger 900 leiligheter sammen med Veidekke.
Daglig leder Knut Jensen i Eriksen & Jensen AS på byggeplass på Frysja i Oslo, der bedriften bygger 900 leiligheter sammen med Veidekke.

– Ansatte blir når de trives

Eriksen & Jensen AS i Oslo er en av de mange rørleggerbedriftene som har tatt ansvaret for opplæring av unge på alvor.

Published

– Hvis man blir behandlet bra, motiveres og inkluderes i arbeidskulturen, er det et veldig godt utgangspunkt for å komme godt inn i et yrke og bli værende i en bedrift, sier daglig leder i Eriksen & Jensen AS, Knut Jensen.

Så mye har bedriften engasjert seg i å gi lærlinger en god inngang til arbeidslivet og rørleggerfaget, at de fikk Oslo kommunes fagopplæringspris i 2019 og ble kåret til Årets Lærebedrift 2020 av Rørentreprenørene Norge.

40 ansatte jobber i den mellomstore Oslo-bedriften, og mange har jobbet der i en årrekke.

Åpen for ulikheter

– Når man har lærlinger må man ha rom for at folk kan feile, og man må være åpen for at folk er forskjellige. Til syvende og sist handler det om å være et medmenneske, sier Jensen.

Han er tydelig på at det må være rom for at lærlinger kan feile. At det er uunngåelig i en læringsprosess.

Omsorg er en nøkkel

Sosiale forhold og manglende tilhørighet er to av årsakene til at mange faller fra arbeidslivet.

– Døren er alltid åpen hos meg hvis noen trenger å snakke eller ta opp noe. Vi etterstreber å ha en kombinasjon av den gode kameratslige tonen og alvoret. Vi er tydelige på hva som forventes av lærlingene, og noen ganger opptrer man mer som en farsfigur enn leder, sier Jensen.

Unngår korttidsinnleie

Knut Jensen er ikke bare selv opptatt av å være en stabil og tydelig leder, han vil at helearbeidsmiljøet skal ha faste rammer, med mest mulig faste ansatte.

– Vi jobber i prosjektmarkedet og er helt avhengige av å ta topper med innleid arbeidskraft. Men både arbeidsflyten og arbeidsmiljøet er tjent med kontinuitet, derfor har vi leid inn fra samme utleiebyrå i mange år. Vi kombinerer med egne ansatte og innleide på byggeplassene og det er våre egne ansatte som styrer jobbene, sier Jensen.

Det er hans metode for å legge grunnlaget for et godt arbeidsmiljø der også lærlinger trives.

Powered by Labrador CMS