TRØNDERSK VVS-DAG

Bruker termisk energilagring i nullutslippsbygg

Trondheim blir arenaen for alle i VVS-bransjen 10. november, og et av temaene som man får et innblikk i er termisk energilagring.

Published Last updated
Alexis Sevault i Cartesian AS gleder seg til å fortelle mer om termisk energilagring på Trøndersk VVS-dag.

 Snart er det endelig tid for Trøndersk VVS-dag, og et av temaene som skal tas opp er termisk energilagring.

Magnus Rotan fra SINTEF Energi og tidligere forsker og nå gründer, Alexis Sevault i Cartesian, vil presentere sine erfaringer med termisk energilagring. 

Hvilke teknologier som finnes for termisk energilagring, samt modenhet av de ulike teknologiene og om fordeler og ulemper ved dette. 

Alexis Sevault har startet et selskap som jobber spesifikt med å levere systemer som bruker termisk energilagring for å redusere energiforbruk og spesielt barbere toppene fra forbruket og gjøre kurven på energiforbruket flatere.

–  Vi bruker PCM, «phase changing material», på norsk faseendringsmateriale, det går fra fast tilstand til væsketilstand, og slik kan vi lagre veldig mye varme og utnytte det etter hvert, forteller Sevault.

På ZEB Lab i Trondheim har de implementert mye ny teknologi for å både teste, men også bevise at det er mulig. Det gir også et innblikk i hvordan NTNU, SINTEF og bransjen jobber sammen for å skape resultater som kan føre til mer energiefektive bygg.

I videoen over viser Sevault frem hva de har på plass i bygget, og hva slags muligheter det gir.

Se hele programmet til Trøndersk VVS-dag og meld deg på i dag!

Powered by Labrador CMS