Elise Emmely Svang Jansen (26) fra Nordre Aker i Oslo skal være med på live stream 29.mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi.
Elise Emmely Svang Jansen (26) fra Nordre Aker i Oslo skal være med på live stream 29.mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi.

Elise Emmely skal lokke jenter til rørfaget

- Jeg tror mange jenter tenker at det å være rørlegger er en guttegreie.

Published

- Jeg tror mange jenter tenker at det å være rørlegger er en guttegreie, mener anleggsleder Elise Emmely Svang Jansen.Elise Emmely Svang Jansen (26) fra Nordre Aker i Oslo skal være med på live stream 29.mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi – som er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO.Svang Jansen er rørlegger og jobber som anleggsleder VVS på boligprosjektet Bispevika i Oslo. Ved siden av jobben studerer hun KEM-linjen på fagskole.- Da jeg gikk yrkesfag var det nesten ingen jenter. Jeg tror mange jenter tenker at det å være rørlegger er en guttegreie, og derfor ønsker jeg å inspirere og snakke med jenter om min jobb, og mulighetene som finnes for etterutdanning, sier Elise Emmely Svang Jansen.Prosjektet Jenter og teknologi er et samarbeidsprosjekt mellom NITO og NHO. Prosjektet har som mål å øke kvinneandelen på henholdsvis tekniske yrkesfag, fagskoler og høyskoler og universiteter. Årlig arrangeres det en landsdekkende turné der vi møter om lag 4000 jenter i 9. og 10. klasse. Over 60 rollemodeller er med som foredragsholdere på turneen

Powered by Labrador CMS