Lærling Marius Henriksen og opplæringsleder Hans Martin Hansson i Larvik Rørhandel AS er storfornøyd med at bedriften er nominert som Årets Lærebedrift 2021.

Larvik Rørhandel nominert til Årets Lærebedrift 2021

– Lærlinger er fremtiden, sier lærlingansvarlig Hans Martin Hansson i Larvik Rørhandel AS.

Published

"Larvik Rørhandel AS har en klar strategi når det gjelder inntak av lærlinger. Opplæring av den enkelte beholder de når de er ferdig med læretiden, og lærlingene regnes med! Ressurssterke lærlinger som blir fulgt opp etter hver enkelt lærlings interne opplæringsplan. Bedriften er bevisst på bruk av iFag i hverdagen.

De gir ikke opp lærlingen når de møter utfordringer. Da følges de tettere opp, og så ser man fremover! Varierte dager med bevisst bruk av forskjellige rørleggere. Larvik Rørhandel tenker ikke bare produksjon!

Bedriften utnevner faddere som går tett på den enkelte lærling og har fokus på trivsel og utvikling. De har kjøpt seg opp i flere firmaer og tar ansvar for alle lærlingene i alle bedriftene. Rekruttering av rørleggere skjer via egen opplæring og lærekontrakter", skriver opplæringsleder Elin Moer Brænne ved Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Vestfold.

I dag har bedriften 6 egne lærlinger, og 3 lærlinger i en deleid, liten bedrift der de er deleiere.

Må lage fagarbeidere selv

– Lærlingene er fornøyde hos oss. Noen av dem kommer fra andre lærebedrifter fordi de ikke trives og egentlig har bestemt seg for å begynne med noe annet. Da fører Elin dem over til oss, og så blir det rørleggere av dem! sier Hans Martin Hansson.

Filosofien i bedriften er at lærlingene skal få oppgaver innen hele spekteret, og utvikle seg. Fra store bygg til serviceoppdrag, og oppdrag som innebærer energianlegg, sanitæranlegg og sprinkler.

– Vi er veldig stolte av lærlingearbeidet vi gjør, og vi vet at lærlinger er fremtiden! Å få tak i faglærte i dag er ikke lett, og da må vi lage dem selv. Til dags dato vet jeg ikke om en eneste lærling som ikke har blitt værende som rørlegger hos oss etter endt læretid, sier Hans Martin.

Rom for å være seg selv og god faglig oppfølging

– Her er det rom for å være seg selv. Vi er en veldig god gjeng, noe jeg tror også skyldes at sjefen er bevisst på at man passer inn i miljøet ved ansettelser, sier lærling Marius Henriksen (31) i Larvik Rørhandel.

Han har vært i bedriften i snart fire år og går opp til svenneprøve i august. Før han valgte å bli rørlegger jobbet han som butikksjef i Rema 1000 i flere år.

– Med 16-timers arbeidsdager og fastlønn ble jeg etter hvert utbrent, og fant ut at jeg måtte gjøre noe annet. En telefon til daglig leder André Brog åpnet døren til rørfaget, og jeg har ikke angret ett sekund.

Som nesten ferdig utdannet rørlegger melder han at faget har satt seg i fingerspissene på naturlig vis gjennom god opplæring og oppfølging i bedriften.

– Her er man aldri alene. Hvis man er usikker ute på oppdrag, er det bare å ta en telefon til serviceleder. Han er alltid tilgjengelig, sier Marius.

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av konserndirektør Jorun Løyning i Allier, daglig leder Knut Jensen i Eriksen & Jensen AS, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2021.

Hvis du ønsker å foreslå en fenomenal lærebedrift, kan du sende inn forslag og begrunnelse til firmapost@rornorge.no.

Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling i august.

Fristen for å komme med forslag er søndag 15. mai.

Powered by Labrador CMS