FOTO: Wide Industrier AS

Lavest mulig energinivå

Energiforbruket til ventilasjonsvifter utgjør 15-20 % av et moderne næringsbyggs totale energiforbruk. Energibehovet er et resultat av den elektriske effekten som benyttes for å drifte ventilasjonsanleggets vifter. Lavest mulig energinivå oppnås når samlet trykkfall er lavest mulig. Dette er også regulert gjennom innføring av SFP-faktor.

Published Last updated

- Trykkfall over ventilasjonsrist er med dette også meget viktig. Wide ventilasjonsrister overgår kravene i EN 13030, klasse I til trykkfall. Klasse I er beste klasse (lavest trykkfall) og gis ventilasjonsrister som har en trykkfallsfaktor CE, på 0,4 eller bedre. Lavt trykkfall gir også et meget lavt lydnivå, forteller daglig leder i Wide Industrier, Kristine Degnes.

Bruk av effektive ventilasjonsrister reduserer også faren for rust og soppdannelser i kanalsystemet med de uønskede miljømessige konsekvensene (og kostnader) dette kunne ført med seg.

- Wide ønsker med vår kunnskap og våre produkter både å bidra til et best mulig miljømessig fotavtrykk samtidig som brukerne av byggene vi er leverandør til skal få et best mulig miljø & inneklima, fortsetter Degnes.

Spiller på lag med miljøet

Et byggs miljømessige fotavtrykk genereres av energiforbruket over byggets levetid sammen med CO2-avtrykket de enkelte byggematerialelene representerer, fra framstilling til gjenvinning eller deponering.

Wides ventilasjonsrister produseres i aluminium, et 100% resirkulerbart materiale. Ifølge Hydro er energiforbruket for produksjon av primæraluminium ved deres fabrikker redusert med 70 % over de siste 100 årene og utslippet av klimagasser er redusert med mer enn 75 % siden 1990.

European Aluminium Association samler nesten 95 % inn fra rivingsprosjekter innen bygg. Gjenvinning krever bare 5 % av den energien som behøves for å produsere metallet den første gangen.

- Aluminium korroderer ikke under normale forhold, krever lite vedlikehold og har lang levetid. Langt utover femti års levetid som ligger til grunn for EPD-beregninger. Dets styrke, fleksibilitet, korrosjonsbestandighet og lange levetid gjør aluminium til et bærekraftig materiale som varer i flere generasjoner. Aluminium er fremtidens metall, mener Degnes.

Wide industrier på Solstrandkonferansen

Wide føler seg «hjemme» som deltager på Solstrandkonferansen. Omgitt av kunder, både konsulentbedrifter, større totalentreprenører, VVS-spesialister og andre fagmiljøer. De opplever Solstrand som en meget effektiv måte å opprettholde kontakten med gamle kunder samtidig som de får utvidet kontaktnettverket.

- Deltagelsen gir oss også muligheten til å lytte til interessante foredrag om trender i markedet og kanskje i år, mer enn tidligere år, er disse tett knyttet til de globale trender på bærekraft. Sist, men ikke minst, ønsker vi å benytte vår deltagelse på Solstrandskonferansen til å informere om våre produkters egenskaper knyttet til miljø og bærekraft, avslutter Degnes.

Wide industrier ser med stor spenning og forventning frem til Solstrandkonferansen.

Powered by Labrador CMS