Jon Haugvaldstad Vik har både vunnet et år gratis bolig og sikret seg fast jobb i AF Gruppen.
Jon Haugvaldstad Vik har både vunnet et år gratis bolig og sikret seg fast jobb i AF Gruppen.

Jon (24) vant studentkonkurranse og fikk fast jobb

Etter å ha overbevist i konkurransen fikk ingeniørstudenten både gratis bolig og jobb.

Published Last updated

Jon Haugvaldstad Vik fra Randaberg i Rogaland går andre året på master i bygg-og konstruksjonsteknikk på OsloMet. Til sommeren er han ferdig utdannet sivilingeniør. Da begynner den nye tilværelsen som fast ansatt i entreprenørselskapet AF Gruppen.

24-åringen landet jobben på en ganske så utradisjonell måte. I fjor høst konkurrerte han mot andre studenter i ulike mobilspill utviklet av AF Gruppen. Han var en av de som gjorde det bra i konkurransen, og etter en semifinale med mer krevende oppgaver, kom han til finalehelg i Trysil.

Bor gratis på Frogner

I finalen slo Jon og andre OsloMet studenter ut lagene fra NTNU og Høgskolen på Vestlandet. Premien var å få bo et år gratis sammen med fem medstudenter i «AF-kollektivet». I august flyttet Jon og gjengen inn i en stor villa på Frogner, etter at flere av dem hadde hatt sommerjobb i selskapet.

– Det var helt utrolig å vinne hele greia, og å få bo gratis i Oslo et helt år. At jeg i tillegg fikk både sommerjobb, og nå fast jobb, er skikkelig gøy. Jeg har virkelig fått en pangstart på karrieren. Det føles skikkelig bra, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Jon.

Med en onkel som har jobbet i AF, kjente han litt til selskapet fra før. Gjennom konkurransen og månedene i kollektivet ble han overbevist om at det er der han helst vil jobbe. Stillingen er plassert i AF Anlegg, og nå er han spent på hvilket prosjekt han blir plassert i fra høsten av.

Ny form for rekruttering

Rekrutteringssjef Annette Strøno i AF Gruppen er glad for å få muligheten til å bli kjent med potensielle arbeidstakere gjennom konkurransen AF-kollektivet.

–Det er veldig gøy å tilby Jon fast jobb. Gjennom konkurransen viste han at han var både nysgjerrig, oppegående og sosial. Senere presterte han godt i sommervikariat. Det er nettopp denne typen talenter vi er på jakt etter i AF Gruppen.

AF Gruppen er i sterk vekst og forventer å ansette mange nye de neste årene. Nå er selskapet i gang med runde to av AF-kollektivet, og rekrutteringssjefen har stor tro på at det finnes potensielle arbeidstakere også blant høstens deltagere. Konkurransen er åpen for studenter fra hele Norge, som vil være med å kjempe om å få AF-kollektivet til sin studieby neste skoleår.

– For oss er dette en gyllen mulighet til å møte studenter i en annerledes setting. Vi er alltid på jakt etter dyktige folk som kan tenke seg en karriere hos oss, og ser på denne konkurransen som et godt supplement til tradisjonell rekruttering.

Powered by Labrador CMS