FLEKSIBEL: Roar Fogstad er som lydfellene sine: Fleksibel og klar til å hjelpe kundene med å finne ut hva de trenger.

Tar opp konkurransen på aggregater

TØNSBERG: Bransjeveteran Roar Fogstad satser for seg selv igjen. Brannspjeld, aggregater, tekstilkanaler og sandwich er blant produktene til Ventilution.

Published Last updated

Han har vært rådgiver i en årrekke, startet Iso-Duct og har arbeidet ti år i Ventistål. Men han ville satse for seg selv igjen. Nå driver Roar Fogstad Ventilution fra hjemmekontoret i Tønsberg og lageret på Skollenborg utenfor Kongsberg.

– Vi har hatt en bra utvikling fra starten, sier han.

Flere produsenter

Fogstad har reist Norge rundt for å holde foredrag om brann og ventilasjon. Nå leverer han blant annet aggregater fra Komfovent og brannspjeld fra flere produsenter.

– Det er det flere produsenter i Europa, og hvem som bør velges, er litt avhengig av behovet hos kunden. Kundene kan bare fortelle meg behovet, så finner jeg produktet til dem, sier han.

Han snakker om hvordan det er få som har tretimers brannspjeld, E 180.
– Vi leverte 836 store brannspjeld. Det er morsomt å bistå kundene med slikt, sier han. Kundene hans, det er ventilasjonsentreprenørene.

– Så leverer vi sandwich til å bygge ventilasjonssjaktene. I fjor leverte vi to sjakter på over 40 meter inn til Oslo, sier han.

På norsk

LITAUISK: Aggregatene kommer fra litauiske Komfovent

Ifølge Roar Fogstad er teknisk bra løsninger og enkel automatikk gode grunner til å velge aggregatene hans.
– Enkel og åpen automatikk som er integrert og webbasert, åpent for Modbus og Bacnet direkte. Vi har løsninger for det meste – vi kan levere hygienestandard og rustfri utførelse. Vi leverer stort sett bare med EC-vifter, forteller han.

Dessuten har han arbeidet mye med å oversette dokumentasjonen på de litauiske aggregatene til norsk.
– Er aggregatene produsert i Sverige, får du stort sett bare dokumentasjon på svensk, ikke på norsk, sier han.

Lite bolig

Ventilution har også en varmepumpeserie med aggregater opp til 25 000 kubikkmeter i timen, og kompaktaggregater fra 1000 til 5000 kubikk med kort leveringstid.
– Vi har også et segment med boligaggregater. Men det markedet er så anstrengt at der har jeg ikke brukt så mye energi på å komme meg inn. Prisene er altfor lave. Og i og med at jeg har min tekniske kompetanse, er det interessant å tilby aggregater som er litt mer spesielle. Fortelle kundene hva han trenger i forhold til det han sier han trenger, sier Fogstad.

Sandwich går jevnt og trutt.
– Vi henter fra i hvert fall fire forskjellige produsenter, avhengig av hvilke kvaliteter som ønskes, forteller han. Nå arbeider han med sertifiseringene: Noen av produsentene leverer med EPD, og han kan også levere breeam-sertifisert sandwich – det mangler bare registrering i EPD Norge.

– Nå håper jeg å få med en til på laget, slik at jeg kan være mer ute hos kundene og selge, sier Roar Fogstad i Ventilution.

Powered by Labrador CMS