RENOVERES: Quality Hotel Panorama i Trondheim utvides nå kraftig, med blant annet med et nytt tårn og 200 nye gjesterom.

ARBEIDSLIV

Rørleggerne på Sørlandet landet nytt storprosjekt

Det tradisjonsrike firmaet på Sørlandet har fått en ny storkontrakt. Nå skal de være med på utvidelsen av Petter Stordalens nye flaggskip i Trondheim.

Published

Rørleggerne i Erling Olsen AS i Tvedestrand feiret nylig 60-årsjubileum og det tradisjonsrike firmaet drives og majoritetseies fortsatt av familien Olsen.

Nylig kunne sørlendingene feire en ny kontrakt med en av Norges største totalentreprenører. Og også denne gang er det utenfor kjerneområdet deres.

– Dette er veldig spennende og det er en ganske stor kontrakt for oss, smiler styreleder og medeier i selskapet, Eivind Larsen til nemitek.no.

Nytt tårn

KONTRAKT: Rørleggerne i Erling Olsen AS skal blant annet levere sanitær- sprinkler og varmeanlegg.

Totalentreprenøren HENT AS skal nemlig utvide Quality Hotel Panorama på Tiller i Trondheim. Dette gjøres på vegne av Nordic Choice Hotels, som for øvrig i 2023 skifter navn til Strawberry.

– Endelig kommer vi i gang med utvidelsen som har vært planlagt lenge. Dette blir et enormt løft for Trondheim, Tiller og Trøndelag, og vi får nå Norges mest moderne og fleksible konferansesenter sør i Trondheim. Målet er at det er klart 1. juni 2024, sa grunnlegger og eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, i en pressemelding i mai i fjor.

Utvidelsen inkluderer blant annet et nytt tårn, 200 gjesterom, nytt konferansesenter og renovering av noen fellesområder.

Tvedestrand-selskapet – med sine 25 faste ansatte og nesten 63 millioner kroner i omsetning i fjor – har jobbet med HENT tidligere. Både lokalt i Arendal og på det store kjøpesenteret Alta Handelspark, som åpnet dørene i november.

– I Trondheim skal vi blant annet levere sprinkleranlegg, sanitæranlegg, varmeanlegg og komfortkjøling. Dette ser vi fram til å starte på nå i vår, sier Larsen.

Vil sjonglere både lokalt og nasjonalt

Den lokale tilhørigheten er viktig for selskapet, men de er altså heller ikke fremmed for å ta jobber på utsiden av regionen.

Og variasjonen i oppdragene er det heller ingenting å si på: Fra kjøpesenter i Alta og hotell i Trondheim til leiligheter på Gaustablikk, hjelpemiddelsentral i Larvik og private oppdrag på Sørlandet.

– Vi vil være «altetende» og ha mange bein å stå på. I tillegg til det vil vi sjonglere både lokale og nasjonale oppdrag. Både Alta og Trondheim er betydelige kontrakter for oss, men det er også bare en del av det vi gjør, sier Larsen.

Larsen legger til at de setter sin ære i å ta vare på sine ansatte som er på oppdrag langt hjemmefra.

VOKSER: I bakgrunnen er daglig leder i Erling Olsen AS, Steffen Olsen, og i forgrunnen ser vi styreleder Eivind Larsen. Som dere kan se er lokalene i ferd med bli renovert.

– Vi har folk som jobber turnus, og vi både ordner og dekker leilighet for de som skal være lenge borte, sier han.

– Er dere så store som dere «ønsker» å være nå, med over 60 millioner kroner i omsetning og 25 ansatte?

– Vi er ikke redde for å øke på, ansette flere og se på nye oppdrag. Det gjelder både små og store. Vi følger markedet og dit jobbene leder oss, sier Larsen.

Ser lyst på fremtiden

I disse dager er Erling Olsen AS i gang med å renovere lokalene sine i Tvedestrand og Larsen sier at de ser lyst på fremtiden generelt.

– Selskapet har en god ordrereserve og for oss ser det ganske bra ut fremover. Vi har hørt fra fra andre at det har vært nedgang i markedet, men det har vi sjeldent lagt noe merke til. Vi har økt omsetningen vår gjennom de siste årene, sier han og legger til:

– Det skjer også spennende ting innenfor industrien i lokalmiljøet. Blant annet er batterifabrikken til Morrow under etablering bare noen minutter unna oss, sier Eivind Larsen.

Powered by Labrador CMS