BEROLIGER: Tony Heggelund i Trendy Rør fant feilen, og forteller at fem av sju veggbokser lekket, men han beroliger kollegene: Dette er ikke en feil som dukker opp ved daglig bruk.

SANITÆR

Produksjonsfeil på Sanipex-bokser ga lekkasje

FURUSET: Sanipex-produksjonen i Sveits måtte legges om etter at Tony Heggelund i Trendy Rør fant en feil som kunne gi lekkasje.

Published Last updated

Da det ble hull i røret, kom vannet ut på feil sted.

– Jeg oppdaget produksjonsfeil på et av Norges beste rør-i-rør-systemer, forteller Tony Heggelund.

Fem av sju lekket

Han er prosjektleder og deleier hos Trendy Rør i Oslo. Det var ganske tilfeldig at han fant feilen som førte til at Sanipex måtte justere produksjonen sin i Sveits:

– Alt var ferdig montert, men veggene var ikke lukket. Så skulle vi frakoble et rør. Da ble det vannsøl i skapet, og vi så at det begynte å lekke fra den ene veggboksen. Dette virket veldig rart, så vi var nødt til å ta en nærmere kontroll av resten av installasjonen, forteller han.

– Hele fem av sju veggbokser lekket. Heldigvis hadde vi ikke lukket igjen i dette tilfellet. Tenk deg hvor mange bad som er blitt lukket igjen så man ikke hadde sett dette, sier Heggelund.

Penetrering

Han understreker at feilen han fant, ikke er noe som skjer ved daglig bruk.

– Det er hvis røret skades med penetrering av for eksempel en skrue eller en spiker. Da fungerer ikke rør-i-rør-systemet som det skal. Hvis veien til skapet er lenger enn til veggboksen, vil varerøret lede vannet til veggboksen. I dette tilfellet, hvor skapet sto høyere enn veggboksen, fant vannet veien ut mellom selve veggboksen og den grå rørgjennomføringsdelen, forklarer han.

Heggelund beskriver en feil som dukket opp mellom den grå rørgjennomføringsdelen og den grønne veggboksen. Der ble det lekkasje, fordi enheten rett og slett var feilstøpt på fabrikken.

Endringer på fabrikken

– Da jeg oppdaget det, tømte de hyllene hos grossisten. De har gjort om maskinene sine i Sveits, og det var mye styr, sier Tony Heggelund.

Han er godt fornøyd med behandlingen han fikk, og leverandøren tok alt ansvaret og alle ekstrautgiftene.

– Armaturjonsson tar ansvaret hvis det oppstår en sånn sak. Det er nok ikke noe fare eller noe rørleggerfirmaene skal bekymre seg over fremover, mener Heggelund.

Støpeverktøy

I en epost forklarer Sanipex i Sveits hvordan fabrikken har testet boksene og at de ikke har oppfylt lekkasjekravene. Derfor har et team med eksperter fra flere avdelinger gått sammen for å løse problemet.

Det viste seg at det var feil på et verktøy for sprøytestøping som var blitt for gammelt. Verktøyet ble endret, de nye boksene skal være riktige og det ble vurdert om de boksene som allerede var produsert, kunne bearbeides slik at formen ble riktig.

Sanipex arbeider med å sikre at slike feil ikke skjer i fremtiden og lover å dekke eventuelle skader som feilen fører til.

Glad for tilbakemeldinger

– Ved serieproduksjon vil det kunne forekomme avvik i produksjonen som skal avdekkes under intern kontroll, sier Fredrik Henriksen, som er produktsjef for sanitærprodukter hos Armeturjonsson.

– Da Trendy Rør registrerte saken hos oss, var dette oppdaget og utbedret på fabrikken.

Henriksen sier at tilbakemeldinger fra kundene er det som hjelper leverandøren å bli akkurat sånn som proffe rørleggere ønsker.

– Alle produktene som er levert og leveres, har full garanti, og vi setter stor pris på kundene våre som setter høye krav til eget arbeid og til produktene de monterer, sier han.

Powered by Labrador CMS