Den 60 år gamle familiebedriften Comfort Fredrikstad, Arne Nilsen AS, holder virksomheten i gang ved å være nøye på smittevernregler, fra venstre Anders Nilsen, Vibeke Nilsen, Truls Arne Nilsen og Iselin Tvete Swensen.

Comfort Fredrikstad Arne Nilsen AS:

Ber folk fra nabokommuner om å holde seg unna

Comfort Fredrikstad har hittil klart å hindre smitte av både ansatte og kunder. Slik skal det fortsatt være. Derfor ber daglig leder i rørleggerbutikken Truls Nilsen, folk fra nedstengte nabokommuner om å holde seg hjemme.

Published

– Jeg har ikke lyst til å selge til dem nå, de burde holdt seg hjemme, sier daglig leder Truls Arne Nilsen, i Comfort Fredrikstad Arne Nilsen AS.

Ring 2

Søndag ble det også i Fredrikstad kommune innført strengere tiltak, men ikke like strenge som i flere av nabokommunene. Comfort-butikken kan fortsatt holde åpent fordi den ligger som selvstendig butikk i byen. Likevel, ikke alle er velkommen inn i butikken.

– Vi har hatt kunder her fra andre helt nedstengte kommuner. Vi vil ikke ha dem her nå, sier Nilsen.

Han er opptatt av å følge reglene som settes for å hindre smitte og mener alle bør ta det ansvaret. Det gjør ikke alle.

Ergrer seg over kunder

– Jeg har hatt kunder som har lurte på om jeg ikke ville tjene penger. Det vil jeg jo, men skal vi klare det må vi holde smitten nede, sier han.

Han innrømmer at han irriterte seg over kundebesøk fra mer nedstengte kommuner. Akkurat nå synes han ikke de skulle besøke rørbutikk i Fredrikstad

Siden lørdag 23. januar har det vært innført svært strenge regler i kommunene rundt Fredrikstad, og etter en uke er tiltakene kommet på nivå 2 også her.

– Siden utbruddet startet for ett år siden har det gått i spriting, plexiglass og avstand hos oss. Vi har delt de ansatte i mindre kohorter slik at ikke smitte fra en sprer seg til alle. Det har virket godt, sier Nilsen som leder bedriften med 20 ansatte.

Kontroll etter svikt

I starten av korona fikk de en brutal svikt i omsetning, men kundene har kommet tilbake og året begynt godt.

– Jeg føler vi har hatt kontroll, og at vi har tatt våre forhåndsregler. Det er den eneste måten vi kan drive trygt og hindre smitte så lenge vi har dette viruset blant oss. Får vi smitte og mange rammes vil det være en større krise, enn at vi nå er forsiktige, sier han.

Powered by Labrador CMS