PUMPEPOP: Varmepumper selger som aldri før, forteller Steinar Elvesveen på Hagens Rørservice.

SANITÆR

Varmepumpevekst, og ikke like svart på badet

DOKKA: Strømprisene har fått varmepumpesalget til å ta av. Det som ikke tar av, er svart: Nå skal kundene ha farger, forteller Steinar Elvesveen på Hagens Rørservice.

Published Last updated

Elvesveen er på plass i butikken på Dokka. Bademiljø-bedriften har rørleggere på Hov i Søndre Land og Dokka i Nordre Land. – Vi har kontor og lager på Hov, men der har vi ikke butikk, forteller han.

To avdelinger

Det er mindre enn en halvtimes kjøring mellom de to kommunesentrene. Likevel er det en fordel å ha delt opp bedriften på to steder, mener Steinar Elvesveen. Han er på telefon med kollegene på Hov jevnlig gjennom hele dagen.

Som vanlig begynner året stille. Januar er ikke den travleste tiden. I år har det i tillegg vært dager med såpass dårlig vær at de som ikke trenger å reise ut for å handle i butikken, har latt være. Generelt er Elvesveen fornøyd med å ha butikk på Dokka: Landsbyen har jevnlige arrangement med stengt storgate og god tilstrømning av folk.

VINTERSTILLE: Januar er alltid stille for Bademiljø-butikken på Dokka: Det virker som om folk gjerne vil ha et pusterom etter jul.

Mye gjennom butikken

– Her på Dokka går mye av omsetningen vår gjennom butikken. Noen kjenner en av rørleggerne og tar kontakt direkte, men det meste går gjennom butikken, forteller han.

Dokka har to faste rørleggere og vanligvis en lærling, mens Hov har tre faste ute på jobb.

Kundene er både private boligeiere og industri.

– Vi har vært nøye med å prøve å stille opp hos industrien. Det er viktige kunder. Samtidig vil vi ta med de minste kundene, og flere av dem kommer igjen neste gang de trenger noe, sier Elvesveen.

Det siste drøye året har Gjøvik-bedriften Knut Malmberg hatt showroom et par hundre meter unna. Hagens Rørservice har ikke noe imot den konkurransen.

– Vi har alt som skal til i rørbransjen, sier han og mener at de to rørleggerbedriftene opererer såpass forskjellig at de utfyller hverandre like mye som de konkurrerer.

Lang ventetid

– Egentlig har vi litt for stort varelager nå, sier Steinar Elvesveen.

Han ser likevel at det kan være godt: Det hender at ventetiden på å få levert, er lang.

Ikke minst gjelder det varmepumper:

– Strømprisen gjør at nå skal «alle» ha varmepumper. Så er det en utfordring å få tak i pumpene. Nå har jo mange gått over til Europa og får mindre og mindre fra Kina, for det har vært noen vanvittige transporter, sier Elvesveen.

Slutt på svart

På sanitær- og interiørsiden har han sett svart på det, men det begynner det å bli slutt på. Da er det fargen han snakker om:

– Det har gått mye svart. Dette driver på og forandrer seg litt. Nå skal kundene ha farger. Dette er det markedet som bestemmer, konstaterer Steinar Elvesveen.

Når kundene skifter smak, er det godt å ha kjeden på laget. Også på reklamesiden er det mye hjelp å få ved å være med i Bademiljø, mener han.

Powered by Labrador CMS