NORDNORSKE VVS-DAGER 4. - 5. APRIL

Bodø - en by i full utvikling

Årets utgave av Nordnorske VVS-dager blir arrangert i Bodø – en by i full utvikling: Ny flyplass skal bygges og store arealer utvikles.

Published Last updated

– 2024 blir et spennende år i Bodø, forteller Irene Mathilde Skiri i Bodø kommune.

Nordnorske VVS-dager nærmer seg med stormskritt. I Bodø ønsker hele byen VVS-bransjen velkommen til et arrangement med faglig påfyll og gode samtaler mellom bransjekollegaer. 

– Når dere kommer hit på Nordnorske VVS-dager skal jeg fortelle om de planene vi har for å utvikle byen til å bli langt fremme i skoene når det gjelder hvordan bærekraftige nye byer skal bygges, sier Skiri.

Hun er prosjektsjef for Ny By Ny Flyplass i Bodø kommune. Hun leder an satsingen for å flytte flyplassen i Bodø, slik det frigjør areal for å bygge ut Bodø by. På Nordnorske VVS-dager kommer hun og flere lokale aktører i Bodø for å fortelle om det som skjer i byen fremover.

Irene Mathilde Skiri er prosjektsjef for Ny By Ny Flyplass i Bodø kommune. Når NemiTek er på besøk ar Bodø/Glimt nettopp tatt seriegullet.

Allerede er det skjedd mye i Bodø. 

– Vi har tillatt boligbygging i sentrum, vi har bygget kulturinstitusjoner. Byen og sentrum har blitt veldig transformert.

Avinor er nå i full gang med prosessen å bygge ny flyplass i Bodø. 1. januar overtok Avinor offisielt tomten fra Forsvaret der den nye flyplassen skal bygges. Bakgrunnen for dette var at forsvaret la ned kampflybasen i Bodø. Da så man en mulighet for å utvikle den delen av byen i en helt ny retning.

Flyttingen åpner opp arealene til den gamle flyplassen til å bygge nytt. Dette området er nesten like stort som Bodø sentrum. Der planlegges det å bygge nye boliger, næringsbygg, ja, en helt ny bydel.

– Om 50 år er kanskje dagens rullebane fylt med bedrifter og boliger. Dette handler om å definere hvordan byen skal utvikle seg! Her kan vi skape attraktive muligheter for næringslivet og tilflyttere, avslutter Skiri.

Nordnorske VVS-dager blir avholdt på Quality Hotel Ramsalt 4. - 5. april. Se fagprogrammet og meld deg på i dag!

Powered by Labrador CMS