Mange stemmer: Foreløpig ligger rørlegger Camilla Cox Barfot i Kråkerøy Rør best an med sine 3 790 stemmer.

Populære rørleggerjenter

Dominerer i kåringen av Norges hyggeligste håndverker.

Published

1 650 håndverkere fra alle landets fylker er nominert til tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Hele fire rørleggere er representert på topp 10-listen, deriblant tre kvinner.– Det er fantastisk å se hvordan rørleggerbransjen har mobilisert og at så mange hyggelige rørleggere er nominert i år. Spesielt er det motiverende å se hvordan Camilla Cox Barfot, Frøya Skogerbø Kjellevold og Charlotte M. Blindheim som kvinnelige rørleggere har kommet seg så godt frem i konkurransen. Nå oppfordrer vi alle til å gå inn og stemme på dem og nominere enda flere, sier Lars Erik Fossum, country manager i en pressemelding fra arrangøren. Oras er hovedsponsor for rørleggerkategorien.

Ingeborgerne mobiliserer

Håndverkerbransjen er tradisjonelt mannsdominert, og foreløpig er kun ti kvinner nominert i kåringen. Likevel er det hele tre kvinnelige rørleggere på topp 10-listen, mye takket være mobilisering gjennom Ingeborg-nettverket, som er for kvinner som jobber i rørbransjen. Foreløpig ligger Camilla Cox Barfot i Kråkerøy Rør best an med sine 3 790 stemmer.Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Hun fikk først øynene opp for yrket da hun som 24-åring ble med en venn på jobb.Her kan du lese Rørfags intervju med Cox Barfot fra 2017.– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt lærlingperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke fremover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot.

Jakter på de gode historiene

Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ på tvers av håndverkerbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. Aller høyest henger tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker 2019» som går på tvers av alle kategoriene. Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 14. september.

Topp 10

Her er Topp 10-listen over rørleggere med flest stemmer:

  1. Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad i Østfold. Jobber i Kråkerøy Rør
  2. Frøya Skogerbø Kjellevold fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Hagenes AS
  3. Kais Ibdah fra Gran i Oppland. Jobber i Hadeland Rørservice
  4. Charlotte M. Blindheim fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Chr. M. Vestrheim AS
  5. André Hanstensen Flatmo fra Oppdal i Trøndelag. Jobber i Comfortbutikken Rørsenteret as
  6. Preben Kolt Mortensen fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Grevstad & Tvedt VVS
  7. Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff fra Drøbak i Akershus. Jobber i Drøbak Rørleggerservice
  8. Raymond Hofstad fra Geilo i Buskerud. Jobber i Nordheim VVS
  9. Artan Lika fra Oslo. Jobber i Andresen og sønn
  10. Tor Arne Veslum fra Vinstra i Oppland. Jobber i Midtdalen Rørlegger Bedrift As

Powered by Labrador CMS