VANT: Daniel Skancke Wold gikk helt til topps under årets Rørlegger-NM.
VANT: Daniel Skancke Wold gikk helt til topps under årets Rørlegger-NM.

BYGG REIS DEG

NORGESMESTER

Daniel Skancke Wold vant norgesmesterskapet i rørleggerfaget 2021.

Lærlingen fra Trøndelag fikk også bestått svenneprøven i samme slengen. Fem unge rørleggerlærlinger kjempet om seieren i årets NM og til slutt var det lærlingen K. Lund i Trøndelag som ble utropt til vinner.

– Det føles veldig rart og spesielt. Det var mye stress de siste dagene, sier Daniel Skancke Wold i en pressemelding lørdag.

Tok svenneprøven i samme slengen

Som en del av arrangementet, gjennomførte utøverne svenneprøven i tillegg til å konkurrere mot hverandre. En egen jury bedømte arbeidet deres, og vurderte deres innsats gjennom prøven.

Utøverne har blant annet valgt ut materialer selv og gjort sine egne forberedelser. Enhver prosess har blitt dokumentert nøye og også vurdert av utøverne selv.

Noen av komponentene som utøverne har vært nødt til å installere, er et kombinert sanitæranlegg, utslagsvask og dusjkabinett, og eget varmeanlegg med varmepumpe.

Fornøyd med utførelsen

Sverre Sandbraaten i Rørleggerbedriftenes opplæringskontor i Østfold, har fulgt med på konkurransen og er mektig imponert over utøvernes innsats:

– Alle har gjort en veldig god jobb og klart å bli ferdige. Det er veldig bra gjennomført av alle, sier Sverre Sandbraaten.

Powered by Labrador CMS