SKRUDDE SELV: Natten før den nye eieren skulle overta, tok den tidligere eieren med seg en rekke ting som skulle fulgt med på kjøper.

DOM

Stjal sin egen varmtvannsbereder da huset skulle tvangsselges

Natten før den nye eieren skulle overta den tvangssolgte boligen, gikk eks-eieren inn og tok med seg varmtvannsberederen og innredningen til vaskerommet.

Published

Kjøperen ville ikke ha huset likevel, eks-eieren ble dømt til halvannen måned ekstra i fengsel, og den tidligere arbeidsgiveren hans har fremdeles millioner til gode. 

Det ble resultatet av overivrig skruing på badet og vaskerommet i en bolig i Haugesund.

5,1 millioner

Det begynte med underslag. I november 2021 ble mannen dømt for det. Etter dommen har den tidligere arbeidsgiveren hans 5,1 millioner til gode.

Den tidligere arbeidsgiveren fikk pant i boligen til mannen. Det endte med tvangssalg, og den tidligere arbeidsgiveren godtok et bud på 4,5 millioner kroner.

Den underslagsdømte mannen, samboeren og barna fant en ny bolig. Da det nærmet seg overtagelse av den tvangssolgte boligen, fikk de det travelt. Han kom tilbake så sent som natten før overtagelsen for å ta med seg ting.

Smarthusboks

Det var da han tok med seg litt for mye, og ikke minst flere ting som normalt skal være med på kjøpet når en bolig bytter eier.

Blant annet fjernet han dørhåndtak med kodelås, boksen til smarthusfunksjonen, varmtvannstanken, innredninger i vaskerommet, høyskap på badet, stikkontakter rundt i huset, en hylleinnredning i yttergangen og knagger og hyller som var skrudd fast på forskjellige steder i huset, ramser Haugaland og Sunnhordland tingrett opp.

Da han møtte i retten, innrømmet mannen at han skjønte at gjenstandene som han tok med seg, gjorde boligen mindre verdt. Han tok dem med seg blant annet fordi han mente at han trengte dem i den nye boligen sin. I tillegg var det en del skader på boligen, men dem mener mannen at allerede var der da kjøperen var på visning.

Gikk fra salget

Det hele endte med at kjøperen trakk seg. Dermed måtte prosessen med tvangssalg startes opp igjen helt fra begynnelsen. Nå var prisantydningen 3.990.000 kroner. Før saken havnet i retten, var det kommet inn et bud på 3,3 millioner – altså mye lavere enn den opprinnelige salgssummen.

Ifølge Haugesunds Avis fremmet den tidligere arbeidsgiveren et erstatningskrav på 1,5 millioner kroner, men aktor i saken ba bare om en erstatning på 100.000. Tingrettsdommer Signe M. Lundegård fastslår at utbedringskostnadene er langt høyere enn den summen og har ingen problemer med å fastslå at han må erstatte de 100.000.

I tillegg ble mannen dømt til 90 dagers fengsel. 

– Meget samfunnsskadelig kriminalitet, sier retten. Fra før er han dømt til ett år og ni måneder på grunn av underslaget.

Powered by Labrador CMS