Lærlingene Sophie Ålandslid Grühn og Ida Weea Børstad stortrives hos Eriksen & Jensen AS. Bildet er tatt på byggeplass i Sandvika hvor bedriften installerer rør i 150 leiligheter.

RørNorge har kåret Årets lærebedrift:
HER ER VINNEREN

– Eriksen & Jensen AS har ved flere anledninger ansatt lærlinger med ekstra oppfølgingsbehov og utviklet disse lærlingene til å bli dyktige fagarbeidere, sier Jens Løvås i Rørentreprenørenes opplæringskontor – Oslo og omegn.

Published Last updated

Onsdag ble Oslo-bedriften hedret for sin lærlingsatsing. Under Rørentreprenørene Norges første digitale generalforsamling, mottok daglig leder Knut Jensen prisen som Årets Lærebedrift 2020.

Her kan du se Rørentreprenørene Norges første digitale generalforsamling.

"Bedriften har utmerket seg med ofte å ta imot lærlinger fra andre opplæringsbedrifter på utplassering for å hjelpe til med å gi opplæring i deler av læreplanen som lærlingene ikke kunne få i egen bedrift. De har også hjulpet lærlinger som av ulike årsaker ikke har fungert i sin opprinnelige bedrift, ved å gi dem en ny sjanse ved å la dem prøve seg i sin bedrift", skriver Løvås i sin nominasjon av bedriften.

Oslo-bedriften har i dag 22 rørleggere og seks lærlinger, og virker i all hovedsak på proffmarkedet. De har vært en bauta i opplæringskontoret for rørfag i Oslo siden det ble startet opp i 1986. Eriksen & Jensen var med på å starte dette, og er fremdeles involvert her.

Fikk Oslo kommunes fagopplæringspris

"Bedriften har engasjert seg mye i opplæringskontorets og fagets utvikling. En av bedriftens eiere, Knut Jensen, har blant annet nå i snart 20 år sittet i opplæringskontorets styre med verv både som styreleder og styremedlem."

I 2019 fikk Eriksen & Jensen AS Oslo kommunes fagopplæringspris på bakgrunn av at de gjennom drøyt 30 år har vist stort sosialt engasjement, alltid hatt lærlinger ansatt, hjulpet andre bedrifter med å kunne gi god opplæring og engasjert og brukt mye ressurser på fagopplæring og opplæringskontorets utvikling.

"Grunnet generasjonsskifte i bedriften mener vi dette vil være rette tidspunkt å gi bedriften en utmerkelse", sier avdelingslederen.

Et medmenneskelig miljø

– Å være et godt medmenneske, være litt tålmodig og inkluderende. Det er en god oppskrift på å danne trofaste medarbeidere som trives og kommer på jobb hver dag, sier daglig leder i Eriksen & Jensen AS, Knut Jensen.

Han er opptatt av at døren inn til ledelsen skal være åpen for alle ansatte, og tror at en ikke-autoritær lederstil er inspirerende for mange av dem som har slitt på tidligere læreplasser.

– Når vi velger ut lærlinger, har vi et intervju og forklarer hvordan tingene er. Er tydelige på arbeidstid og prøver å gi gode tilbakemeldinger om de ikke gjør som de skal. Hele tiden ha en kombinasjon mellom den gode kameratslige tonen og alvoret. Noen ganger opptrer man som en farsfigur, det er mange som ikke har hatt denne i hjemmet, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS