BUTIKK OG NETT: Jørn Ivar Liseth og kollegene driver tak- og ventilasjonsbutikk både fysisk og på nett.

Selger frisk luft på nett

– Merkelig nok liker folk å handle ventilasjon på nettet.

Published

Kundene er klare til å skifte ut ti–femten år gamle anlegg. Og de kjøper gjerne ventilasjon på nett. – Merkelig nok, sier Jørn Ivar Liseth i Fana Blikk.

På den gamle storgården Skjold i Fana ligger Hordalands eneste tak- og ventilasjonsbutikk.

– Det vi overlever på, er at her får du råd. Vi har folk i butikken som kan faget og er spesialister på ventilasjon, sier Liseth.

Han driver familiebedriften som er inne i sitt femtiende år, sammen med broren Endre. Faren Edgard er godt inne i pensjonsalderen, men sitter som styreleder.

Ikke sikret deg plass på Driftskonferansen 2019? Meld deg på nå!

Spesialister

– Forskjellen på oss og en annen butikk som selger ventilasjon, er at vi har det som et hovedprodukt. Vi er godt oppdatert på alt vi selger, og så kan vi samtidig tilby alt sammen ferdigmontert, fastslår Jørn Ivar Liseth.

Tak- og Ventilasjonsbutikken selger til privatkunder, byggmestre og ventilasjonsmontører. Noen kommer dit fordi de vil montere selv, andre bestiller gjerne montering når de er innom.

Nettbutikk

De siste årene har Fana Blikk solgt på nett til hele landet.

– Merkelig nok liker folk å handle ventilasjon på nettet. Her i Bergen kommer jo kundene opp hit og får den hjelpen de trenger. Men de som ikke har butikk i nærheten – de fleste har jo ikke en ekspertbutikk i nærheten – de må gå på nett, sier han.

Fana Blikk er hovedforhandler for Systemair på Vestlandet og sitter med fullt lager av reservedeler. Montørene arbeider både med nybygg og rehabilitering. Tre servicebiler kjører rundt og tar service på aggregatene.

Villige til å skifte

– Alt fra filterskift til å resette anlegg. Når du har hatt et ventilasjonsanlegg som har stått i to–tre år, så vil du gjerne ha skikkelig service på hele, mener Jørn Ivar Liseth. Han forteller hvordan privatkundene er villige til å skifte ut ti–femten år gamle anlegg for å få inn anlegg med bedre gjenvinning og lavere strømforbruk.

– Moderne anlegg bruker mindre og mindre strøm og gjenvinner mer og mer. Folk er flinke til å tenke på det grønne skiftet og til å være med på å få ned strømforbruket. Dessuten vil de ikke bo i et hus med tung luft lenger. De vil ha frisk luft inn i huset, og eneste måten å få frisk luft, er med et balansert ventilasjonsanlegg, sier han.

– På 60-tallet, når det blåste tvers gjennom huset, hadde de sikkert frisk luft også, men husene var kalde. Nå skal det være både varmt og sunt med balansert ventilasjon.

Renser kanaler

Et nytt område for Fana Blikk er å rense kanaler.

– Vi har utstyr med kamera og børster. Ofte kjører vi kamerasøk gjennom kanalene, og så renser vi. Det blir fort støvete i eneboliger, og vi anbefaler folk å ta en rens av anlegget innimellom, sier Jørn Ivar Liseth.

Powered by Labrador CMS