MØTE: Lasse Andersen har muligheten til å møte kundene på Østlandet. Her møter han Rune Sliper på nett fra hovedkontoret i Kristiansand.

Inntar Oslo

LØREN: De hadde kontorer i Kristiansand, Vennesla og Flekkefjord. Nå har Løyning også flyttet inn på avdelingskontor i Oslo.

Published

– Selv om vi lever i en digital verden, ville vi komme tettere innpå markedet her, sier Lasse Andersen.

Sivilingeniøren kommer fra Vardø, og nå har han dratt Løyning lenger nordover. Ikke helt til Finnmark, men i hvert fall til Oslo.

Østlandsprosjekter

Fra før hadde rådgivningsfirmaet nemlig tre kontorer; alle på Sørlandet. Med 21 VVS- og elektrorådgivere omtaler Løyning seg selv som den største uavhengige, privateide VVS- og elektrorådgiveren på Sørlandet.

– Vi har vært på Sørlandet siden 1966. Så har vi hatt en del prosjekter på Østlandet de siste årene. Da vi fikk hooket tak i Lasse igjen, var det en gyllen anledning til å prøve å etablere avdelingskontor, sier daglig leder Rune Sliper.

Koronatiming

Lasse Andersen er nemlig ikke helt fersk hos Løyning. Etter studier i Grimstad og sivilingeniørtittel fra Narvik begynte han nemlig hos Løyning i Kristiansand. Så kom kjærligheten og dro ham til Oslo. Rent jobbmessig var timingen elendig:

– Jeg begynte å jobbe i Multiconsult rett før koronaen, forteller han. Han valgte ny arbeidsgiver ikke minst på grunn av det gode sosiale miljøet. I stedet bar det rett på hjemmekontor. Etter et år nesten uten å få lov til å treffe de nye kollegaene sine, kom Rune Sliper og banket på døren hans og ville ha ham til å begynne oslokontor.

– Det var en kjempemulighet til å kunne være med og bygge opp noe sånt her. Jeg trivdes kjempegodt i Multiconsult, men nå er det godt å ha kommet hit og ut av hjemmekontoret, sier Andersen.

Amerikalinjen

Han trekker frem hoteller som Quality Airport på Gardermoen, Holmenkollen Park og ikke minst Amerikalinjen som gode eksempler på oppdrag Løyning har hatt på Østlandet.
– Amerikalinjen var et kjempespennende prosjekt. Det er både vernet og fredet, og langt fra A4-løsninger. Vanvittig krevende og interessant, fastslår Sliper.

På badeanleggssiden har Løyning hatt Råholt Bad på Østlandet og Aquarama hjemme i Kristiansand.

– Yrket som rådgiver er tillitsbasert. Når vi ønsker å skape tilliten til en kunde, er det enklere hvis vi kan invitere ham til kontoret, sier Sliper.

– Vi ser at det er vanvittig behov for tekniske rådgivere i alle typer prosjekter. Ikke bare i ventilasjon, men alt fra tekniske byggeledere til energirådgivere, sanitær og rør.

Jobber for rørleggerne

Han forteller også om en egen sprinkleravdeling, industriavdeling og en stab med alt fra rørleggermestere til blikkenslagermester i tillegg til sivilingeniører og folk med bakgrunn fra teknisk fagskole.

– Vi har rammeavtaler med kommuner og med Statsbygg i Agder, og så jobber vi veldig mye for rørleggere, entreprenører og ventilasjonsentreprenører, sier han.

Powered by Labrador CMS