FAST: Aust-Agders beste byggfaglærling gikk rett inn i fast jobb i Arendal eiendom.

Denne lærlingen er historisk

Aust-Agders beste lærling.

Published

Da Aust-Agder skulle kåre beste lærling i byggfagene, gikk prisen til en byggdrifter. Gaute Richard Birkeli Fredriksen er på plass i Arendal eiendom med ferskt fagbrev.– Veldig gøy, sier Fredriksen. Han valgte det tekniske rommet fremfor krypekjelleren.– Først var jeg utplassert hos en rørlegger. Det var ikke noe for meg. Jeg er ikke så glad i å jobbe på den måten, nede i krypekjellere og sånt. Så da jeg fikk høre at Arendal eiendom skulle ha lærling, så hev jeg meg på og søkte.

Kjente ikke faget

Det kommunale eiendomsselskapet i Arendal skulle ha to lærlinger, og Gaute Richard Birkeli Fredriksen fikk den ene plassen.– Det er jeg veldig glad for. Jeg synes byggdrifterfaget er kjempefint, sier han, men innrømmer at han ikke visste helt hva han gikk til. Han trodde det var søppel og feiing, og ble glad for å lære at han kunne arbeide med ventilasjon, brann og andre interessante felt.Det gikk bra med læretiden, også. Så bra at da Aust-Agder skulle hedre beste lærling i alle byggfagene i fylket, ble det pris til den 20 år gamle byggdrifteren.

Rett i jobb

At det skulle bli fagbrev, var han aldri i tvil om.– Jeg var ganske skolelei og ville ut i praktisk jobb, sier han. Opprinnelig er han fra Froland, men nå har han slått seg ned i Arendal. Så blir Sør-Varanger neste stopp, med førstegangstjeneste som grensevakt.Etter at fagbrevet var i boks, fikk han fast jobb.– Det var sikkert 80 søkere til jobben. Jeg er veldig glad for at jeg fikk den, sier han.

PC og SD

Nå har han ansvaret for veldig forskjellige bygg. Et bibliotek, en skatehall og et senter for eldre.– To av byggene er gamle og det er mye vedlikehold på dem. Biblioteket er nyere med SD-anlegg, sprinkler og mye forskjellig, beskriver han.Læretiden hans var variert:– Jeg fikk være med tre forskjellige driftere rundt omkring. Det var en stor fordel. Dermed fikk jeg sett veldig mye forskjellig og jeg fikk erfaring med forskjellige måter å jobbe på. Jeg merker det med de nye som jeg jobber sammen med nå. Noen liker godt å trykke på PC-en, andre foretrekker å jobbe ute, sier han.Selv trives han best med PC-en og SD-anlegget.– Det vil jo bare komme mer og mer av det, sier han.Uansett er han godt fornøyd med jobben og faget:– Ingen dager er like. Man blir ikke lei, sier Gaute Richard Birkeli Fredriksen.

Powered by Labrador CMS