Foto: Fagskolen Innlandet

Eneste FDV-studiet i landet

Innspill fra utstillere til Driftskonferansen 2019.

Published

Fagskolen Innlandet er Norges største fagskole, med godt over 1000 studenter. Fagskolen er en høyere yrkesfaglig utdanning som baserer seg på studenter med yrkesfaglig bakgrunn.

- I motsetning til andre høyskoler baserer vi mye av undervisningen på studentenes erfaring og praksis. Fagskolen Innlandet er den eneste fagskolen som utdanner FDV- teknikere og ingeniører, forteller Siv.ing. /Lektor på Fagskolen Innlandet Roy Peistorpet.

Rekruttering av studenter og lærere

På Driftskonferansen er det FDV-studiet (Forvaltning, Drift og Vedlikehold) og KEM-studiet (Klima, Energi og Miljø (VVS) som er presentert.

- Det er viktig for oss å få tak i flere studenter og å rekruttere lærere. Kunnskapen vi tilfører våre studenter vil være med på å gjøre drift, vedlikehold og forvaltning av bygg både billigere og mer klimavennlig, sier Roy Peistorpet.

Avansering av bygg krever økt kunnskap

Ettersom byggene blir stadig mer teknisk avanserte er kunnskapsbehovet hos byggdrifteren større enn noensinne. Fagskolen Innlandet forsøker å fylle dette kunnskapsgapet.

Fagskolen har vært en pådriver for å få opprettet en yrkeshøyskole som nå har blitt godkjent av myndighetene og starter opp i høst.

I tillegg sliter VA-sektoren med ett vedlikeholdeslep på nærmere 300 milliarder kroner. Fagskolen jobber derfor også med ett VA-studie som skal bidra til å løse problemene innen VA-sektoren.

I denne serien presenterer vi utstillerne til Driftskonferansen 2019

DRIFTSKONFERANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold. Arrangementet avholdes på Color Magic 18.-20. september 2019.

Meld deg på!
Powered by Labrador CMS