Foto: Lady Persienneindustri

Har vi forstått viktigheten av solskjerming?

Innspill fra utstillere til Driftskonferansen 2019.

Published

90% av all solskjerming som leveres på næringsbygg i dag, leveres for å bedre byggets energiregnskap. Dagens bygninger er helt avhengige av å hindre solens oppvarming av lokalene effektivt for å unngå stort energiforbruk på kjøling. Dynamisk (bevegelig) solskjerming er eneste løsningen som kan tilfredsstille disse kravene til energisparing samtidig som kravene til dagslys og trivsel opprettholdes.

- Lady Persienneindustri har vært en profesjonell aktør i markedet siden 1967. Vi har fokus på kvalitet og innovative løsninger for å ligge i forkant på nye produkter. Med vår erfaring og med autoriserte konsulenter og montører kan våre kunder føle seg trygge gjennom hele prosessen, forteller prosjektkonsulent i Lady Persienneindustri Ivar Braathen.

Lady er en av de få solskjermingsleverandørene som er 100% norskeiet. De holder til i Lillestrøm, og har det sentrale østlandsområdet som hovedfokus. I tillegg har de forhandlere over hele Norge som selger løsningene lokalt.

 - Vi har vært her i over 50 år, og vil være her i 50 år til, fortsetter Braathen.

Lady Persienneindustri som utstiller

På Driftskonferansen ønsker solskjermingsleverandøren å møte aktører i Norge som jobber aktivt med å bedre energieffektiviteten i bygninger, og ønsker derfor å få opp fokuset på hvor viktig solskjermingen er i en slik effektiviseringsprosess både på nye og eksisterende bygg.

Lady Persienneindustri AS vil presentere løsninger med screens, persienner, rullegardiner, lamellgardiner og plissègardiner. Løsninger de anser å kunne dekke alle solskjermingsbehov både med tanke på energisparing og innsynsbegrensing. En profesjonell prosjektering av en total løsning med de rette produktene sammen med intelligente styringssystemer, mener de er nøkkelen til suksess.

-  Vi vil vise hvordan vi enkelt kan beregne hva som er riktig løsning for å nå kravene til energiskjerming ved å benytte kalkuleringsverktøyer som er utviklet av den Europeiske Solskjermingsorganisasjonen (ESSO), som vi er en del av via det Norske Solskjermingsforbundet, legger Braathen til.

Luksusprodukt eller nødvendighet?

Det kan oppleves som at solskjermingen er en «nødvendig onde» i byggeprosjektene. Solskjerming ses på som en ren utgiftspost og et «luksusprodukt» som ikke inngår i bygningenes viktige bestanddeler for å komme i mål med energiregnskapet.

- Ofte opplever vi at byggherre gjør alt de kan for å unngå solskjerming ved å forsøke å få installert glass og vinduer som stopper mest mulig av solenergien, dessverre med et resultat som fører til ettermontering av solskjerming. Dette kan resultere i en løsning som er dårlig integrert i bygget, både med tanke på den fysiske installasjonen på fasadene og den tekniske med kabling og styring. I tillegg har da byggherren brukt unødig mye penger på kostbare vinduer og glass, som kunne ha vært vesentlig rimeligere dersom en dynamisk solskjerming hadde vært prosjektert inn fra starten, avslutter Braathen.

Spørsmålet er altså om byggebransjen har forstått hvor viktig solskjermingen er for å komme i mål med energiregnskapet?

I denne serien presenterer vi utstillerne til Driftskonferansen 2019

DRIFTSKONFERANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold. Arrangementet avholdes på Color Magic 18.-20. september 2019.

Meld deg på her!
Powered by Labrador CMS