Entra bruker 22 millioner på digital samling

Skal gjøre hverdagen enklere for leietagerne.

Published

Eiendomsselskapet skal samle forvaltning, innkjøp og økonomi på samme digitale plattform.– Dagens løsninger er i ferd med å passere utløpsdatoen, konstaterer virksomhetsarkitekt Joe Erlend Langeland. Han er prosjektleder hos Entra for det første prosjektet i en ny samarbeidsavtale med CGI.

22 millioner

CGI har knyttet til seg partnere som kan være med på å revolusjonere flere sider av kontorlivet, hevder IT-selskapet selv. Den foreløpig fem år lange samarbeidsavtalen har en prislapp på 22 millioner kroner, og den første nye løsningen kommer i drift i høst.– Det første konkrete prosjektet er å innføre ny plattform for økonomistyring og eiendomsforvaltning, økonomisk styring av prosjekter og innkjøpsstyring, og også nytt datavarehus, forteller Langeland.

Skal henge sammen

Han mener at Entras egne ansatte kommer til å merke at alt henger sammen på en helt annen måte.– De ansatte skal merke at vi innfører en helhetlig plattform for støtte i administrative prosesser og funksjoner. Dagens IT-landskap er, som hos mange aktører i næringslivet, nokså fragmentert. Det henger ikke nødvendigvis sammen helhetlig, konstaterer han.For eksempel må Entra ofte registrere de samme tingene flere ganger, blant annet hvis de er kjøpt inn av forskjellige fagavdelinger.

– Ligger etter

Dagens løsninger er gamle nok til at leverandørene ikke prioriterer å utvikle og fornye dem. De støtter heller ikke for eksempel smarttelefoner og nettbrett. Det i sin tur gjør hverdagen mindre effektiv og fleksibel.– Mange aktører i eiendomsmarkedet ligger etter i den teknologiske utviklingen. Vi forventer at flere vil følge etter i tiden som kommer, sier administrerende direktør Tom Hauge i CGI.Leietagerne i Entra-byggene kommer ikke til å merke de store endringene. Hovedeffekten for dem blir at det blir enklere å kommunisere og samhandle digitalt. Samarbeidsavtalen skal være mer enn rent kjøp og salg.– Vi ønsker å ha en felles arena der Entra kan utfordre CGI på viktige behov og krav innenfor eiendomsbransjen generelt og Entra spesielt, sier Joe Erlend Langeland. Det betyr at avtalen legger til rette for mange mulige prosjekter gjennom årene som kommer.

Powered by Labrador CMS