ETT KORT: Driftsleder Helge Hay (til høyre) har 100 adgangskort i omløp. Bjarte Hatlenes i Focus Security har levert Norges første system basert på den newzealandske sikkerhetsplattformen ICT.

BYGGDRIFT

Enkelt og legionellafritt

TØNSBERG: – Vi vil ikke ha det på oss at vi kan få legionella i anlegget. Her har vi fått tilbakemelding om at vi har det reneste vannet i hele Tønsberg, sier Helge Hay.

Published Last updated

Han er driftsleder i Flinthallen. Alle fra Tønsbergs toppserielag i håndball til de ferskeste rekruttene trener og spiller kamper i den nye hallen.

Hallen er som idrettshaller flest: I bruk fra tidlig morgen til sen kveld hver dag. Den har også styrkerom og et 250 kvadratmeter stort aktivitetsrom i tillegg til møterom og kjøkken.

Lett å være vaktmester

– Det er ikke vanskelig å være vaktmester i dag, mener Hay.

Hverdagen hans er blitt mye enklere i den nye hallen. Landets første adgangssystem med sikkerhetsplattformen ICT har gjort at han klarer seg med én nøkkel og ett adgangskort. Det er 34 nøkler mindre enn han måtte ha på knippet tidligere. Han styrer både adgang, temperatur og inneklima med telefonen.

– Nor-Klima har levert automatikken. Og så har vi et spesielt godt opplegg mot legionella, forteller han.

UV mot legionella

Der er det Enwa som har levert løsningen og gjort jobben.

– De tar automatiske vannprøver. Så er det laget til sånn at det må gjennom et strålingsfilter. Det er UV-lamper som fjerner bakteriene, beskriver Hay.

– Vi har fått tilbakemelding på at vannet som er her i hallen, er det reneste i hele Tønsberg kommune!

ENWA ER UTSTILLER PÅ DRIFTSKONFERANSEN 2021 - MELD DEG PÅ HER

Hadde lang vaskejobb

Anlegget kjører automatisk renseprogram en gang i døgnet. Så må driftslederen vaske og rengjøre UV-rørene med jevne mellomrom. Det er en enkel jobb. Ikke minst sammenlignet med det han måtte gjøre i den gamle hallen:

– Der måtte jeg skru av alle de 25 dusjhodene, vaske dem i forskjellige kjemikalier og henge dem opp igjen. Jeg gjorde det i hver skoleferie, og utenom det hver tredje måned. Vi ville ikke ha det på oss at vi skulle ha legionella i anlegget, understreker han.

Fornøyde

Hay forteller at det har vært mye å sette seg inn i med ny hall:

– Det tar lang tid å lære hele anlegget 100 prosent. Men så lenge en kan det mest vesentlige, så får en lære seg andre ting etter hvert som de oppstår.

Brukerne er strålende fornøyde med den nye hallen sin, sier Helge Hay.

– Og så lenge de er fornøyde, så er vi fornøyde!

Powered by Labrador CMS