TREKK: I tillegg til at radiatorene er på plass igjen, har Atlanten videregående skole fått isolert vegger for å gjøre noe med trekk-problemet.

Vedlikehold for koronamillioner

Skolen får nye radiatorer, nye vasker og ny ventilasjon. Atlanten videregående i Kristiansund er et av en lang rekke offentlige bygg som skaffer lokal byggebransje koronakroner.

Published

– Pengene skal gå til lokale bedrifter – jeg har ikke lov til å bruke dem og gjøre jobben selv, smiler Svein Heggem.

Han er vaktmester på Atlanten videregående skole. Der drifter han bygg med stort behov for å få gjort mange småjobber. Den eldste delen er bygd i 1958, byggetrinn to er fra 1967, mens den nyeste delen er tolv år gammel.

Varme og ventilasjon

– Her har ledelsen vært flinke til å få tatt ting etter hvert, understreker Heggem. Likevel er det behov for mye småarbeid.

– Rørleggeren har vært her og hektet ned alle radiatorene. Så skal det inn nye vasker når snekker og maler har gjort seg ferdig. Ventilasjon er i startgropa. Automatisering, få spjeld til å virke, styring – det har vært noen «shortcuts» her, sier han.

Bruker 50 millioner

Den videregående skolen i Kristiansund skal bruke 770 000 ekstra kroner på utbedringer i år. Det er en del av en pakke: Møre og Romsdal fylkeskommune har satt av 50 millioner til en lang rekke prosjekter, ikke minst for å hjelpe lokalt næringsliv i koronatiden.

SOMMERHJELP: Koronakronene skal brukes på lokale bedrifter, men skolen har hatt byggfagelevene Ørjan Støen Rakstang (til venstre) og Teklit Tewelde i sommerjobb i sommer.

– Vi har et veldig stort etterslep og behov for vedlikeholdsarbeid på skolene våre. Nå får vi et samlet løft, og vi får en rask start på oppdrag til bransjen over hele fylket, sier bygg- og eiendomssjef Per Olaf Skuseth Brækkan i fylkeskommunen.

35 av millionene kjøres inn på større vedlikeholdstiltak gjennom rammeavtalene som fylkeskommunen har.

Små, lokale bedrifter

– 15 millioner har vi lyst ut på cirka 70 ulike konkurranser. Vi prøver å gjøre det så enkelt som overhodet mulig innenfor lov om offentlige anskaffelser, slik at de som normalt ikke hiver seg på og skriver anbud, gjør det denne gangen. Vi prøver å nå lokale, små firmaer over hele fylket, sier Brækkan.

På Atlanten har Rørlegger 1 fått rørleggerjobben, mens GK har ventilasjonsoppdraget. Begge holder hus i Kristiansund – GK har kontor «rett oppi her», som Svein Heggem sier det.

Han forteller at skolen mangler 1500 kvadratmeter på å nå normen for de 620 elevene den har. Det betyr at alle spesialrommene må brukes også til vanlig klasseromsundervisning. Dermed blir det slitasje, samtidig som skolen ikke står høyt nok oppe på investeringslisten til at det er håp om noen skikkelig utbygging med det første.

Jordvarme

Det Heggem og skolen kan glede seg over, er bedre oppvarming.
– Det var Eswa-varme her. Så kom det elektriske smartovner, så vannbåren varme. Nå har vi jordvarme og elkjeler. I tillegg hadde skolen vill gjennomtrekk. Nå tetter og isolerer vi og får ny isolasjon og plater, forteller han.

Powered by Labrador CMS