KONFERANSE:
KONFERANSE:

Gjentar suksessen i Myrkdalen

«Kvinner i Myrkdalen» arrangeres for andre gang 6. mars.

Published Last updated

Bakgrunnen for konferansen, som arrangeres i regi av NemiTeks lokallag i Bergen, er å skape en arena der kvinner kan møtes, utveksle erfaringer og bli kjent med hverandre på tvers av bedrifter.

Erfaringsutveksling

Styret i Bergen gruppe så et behov for å samle kvinner i bransjen og bidra til å gjøre det mer attraktivt å jobbe i byggebransjen.

– For å knytte til oss alle hoder og hender bransjen trenger, er vi avhengig av å være attraktive både for menn og kvinner, mener Birthe Espeland Steinsøy, rådgiver i Multiconsult og en av initiativtakerne til konferansen.

Verdien av nettverk

Nytt i år er at de kommer til å synliggjøre verdien av å knytte kontakter, og verdien av å bruke det nettverket.

– Også denne gangen handler konferansen om kommunikasjon, selvutvikling og erfaringsutveksling, og så spisser vi det litt på det med nettverk. Nettverk var jo en av grunnene til at vi ønsket denne arenaen i første omgang, forteller Steinsøy.

Kommunikasjonsrådgiver Marte Leirvåg kommer til å snakke om nettverksbygging og kommunikasjon i arbeidslivet; Caroline Khoury Nielsen, politisk rådgiver hos BNL, gir et innblikk i deres rekrutteringsarbeid og vil gi konkrete eksempler på hvordan øke rekrutteringen til bransjen og egen arbeidsplass. Administrerende direktør i Holberg Fondsforvaltning, Magny Øvrebø, avslutter med å gi kunnskapen som trengs for å begynne å investere selv.

– Det er noen flotte forbilder som skal holde foredrag på konferansen, understreker Steinsøy.

Foredrag og gruppediskusjoner

Konferansens fagprogram består av foredrag og gruppediskusjoner. Mye av tiden skal deltagerne selv diskutere seg imellom og få anledning til å bli kjent med hverandre.

– Det å få tid til å bli kjent med hverandre er egentlig den største verdien, sier Steinsøy. I fjor var det 70 deltakere som alle var med og bidro med sine egne erfaringer, samt refleksjoner rundt foredragene og de ulike temaene som ble presentert. Det skal vi fortsette med i år, sier Steinsøy.

Skidag

Selve konferansen foregår i Myrkdalen utenfor Bergen fredag 6. mars. Dag nummer to er det lagt opp til skidag.

– De som ikke vil stå på ski kan sitte i peisestua eller være med på en gåtur i området.

Powered by Labrador CMS