HALLDRIFTER: Nå bygger TT Byggdrift om en hall i Sandnes til padeltennishall – i neste omgang skal Terje Tjøtta og folkene hans drifte bygningen.

Byggdrifteren mot strømmen

Han er byggdrifteren mot strømmen. Der andre byggdriftfirmaer ansetter vaktmestere og kjøper tekniske tjenester, gjør Terje Tjøtta i TT Byggdrift det motsatt.

Published

– Det er en del selskaper her i distriktet, men det er vaktmesterselskaper, sier Tjøtta. «Her i distriktet», det er Jæren og Stavanger. Han holder til på Bryne, har kontoransvarlig i Sandnes og tar oppdrag nordover til Stavanger.

– Jeg holder på å bygge opp et team med teknisk personell sånn at vi kan ta alt selv. Jeg har ansatt en multikunstner. Så har jeg en elektriker og servicetekniker, en installatør på elektro, og de neste på listen er en tømrer og en rørlegger, fastslår han.

– Selv er jeg kjølemontør av yrke, og jeg skal lede teamet.

Nytt firma

Tjøtta begynte for seg selv nå på nyåret og tar sikte på å bygge opp et firma med et sted mellom åtte og tolv mann.

– Jeg drev byggdriftavdelingen hos en større entreprenør her i distriktet. Før drev jeg eget selskap sammen med noen kolleger, med service på varmeanlegg og ventilasjon. Nå sa jeg opp uten å ha noen plan, men tenkte at jeg kunne like godt bare dra i gang noe selv igjen, sier han.

Nå er han i full gang med å bygge om en hall som har huset alt fra fotball og beachvolley til squash og utdrikningslag. Snart blir det ren padeltennishall.

TT Byggdrift skal drive med drift av næringsbygg og service på tekniske anlegg, men tar også noen ombygginger for næringskundene sine.
– Vi blir ikke noen entreprenør, men vi skal ta noen småting, sier sjefen.

«Lette» oppgaver

Han mener det er en gunstigere løsning for kundene at han satser på å samle den tekniske kompetansen i eget firma i stedet for å leie:

– Vi ser at de «lette» vaktmesterselskapene kjøper inn mye tekniske tjenester. Så skal de ha påslag på det. Da blir det som regel dyrt for kunden. Vi kjøper heller de lette vaktmesteroppgavene – stell av uteareal og sånne ting. Jeg skal ha driftsansvarlige på byggene som skal være såpass tekniske at de skal fikse de tingene som oppstår. Klarer du det ikke selv, så bare ringer du en kollega.

Nå har TT Byggdrift fullt opp med arbeid i hvert fall frem til sommeren.
– Jeg har ikke akkurat slitt med å få kunder, sier han og snakker om stort nettverk.

Sier aldri nei

– Og så klarer jeg ikke å si nei. Jeg har alltid sagt til mine ansatte at «nei sier vi aldri». Når kundene spør oss om noe, så fikser vi det. Hvis vi ikke vet hvordan, så fikser vi det internt; vi diskuterer det ikke med kunden. Så får vi heller ringe noen som kjenner noen. Det er dét som gjør at det faktisk er mulig å lykkes: Relasjoner både på kundesiden og på leverandørsiden, sier Terje Tjøtta.

Selv vil han ha kontroll på prosjektene, selge inn avtaler og se på jobber, og han vil ut og jobbe når det trengs.
– Det kan være litt kostbart å ha en person på kontoret fra dag én, men det er ekstremt viktig å ha den strukturen i orden, fastslår han.

Powered by Labrador CMS