SPARER TID: Ferdige skap i nye varianter sparer rørleggeren for masse penger, sier daglig leder Daniel M. Kristensen i ABK Qviller.
SPARER TID: Ferdige skap i nye varianter sparer rørleggeren for masse penger, sier daglig leder Daniel M. Kristensen i ABK Qviller.

Overrasket med sære produkter

LILLESTRØM: Høsten er full av produkter som får kundene til å spørre «finnes det?». – Vi prøvde å vise det som er nytt, sier ABK Qviller-sjef Daniel M. Kristensen.

Published

Han oppsummerer VVS-dagene med å fortelle at han og kollegene hadde produktene i fokus.

– Vi prøvde å vise det som er nytt, sier Kristensen.

På messen viste ABK Qviller frem nyheter innenfor alle typer varmepumper, varmedistribusjon, kjøling, tekniske skap, avfuktning og befukting, både for bolig- og næringsbygg.

Også de sære

– Blant annet viste vi litt mer sære produkter. Det er ikke slikt som det blir stort volum av, sier han. Derimot er det snakk om produkter som overrasker og engasjerer.

Daglig leder Daniel M. Kristensen trekker frem luft-til-luft-kjøling som kan håndtere fire cellekontorer med individuell regulering og varmtvannsmoduler som kan kombineres med varmepumpe.

– Du trenger ikke tappevannstanken, og du slipper aldri opp for varmt vann, sier han.

Erstatter glykol

Geopro mener han at er fremtidens kuldemedievæske.
– Den erstatter væsker som er basert på glykol og til en viss grad også etanol. Viskositeten er lavere, og den er miljøvennlig og ikke brennbar. Vi tror den kommer til å erstatte hele glykolmarkedet, sier Kristensen og går videre til nye Nibe-varmepumper og Alpha Innotec-varmepumper som ABK Qviller har tatt over distribusjonen av fra Høiax.

– Det gjør at vi har to merker, sier han.

Så forteller han om varmesentralene som er veldig populære blant utbyggere.
– Nibe VVM 225 er en kostnadseffektiv ferdig varmesentral hvor selve luft-til-vann-varmepumpen kan kobles på i etterkant. Utbyggeren leverer boligen med vannbåren varme og varmesentral, og så kan varmepumpen være et tilvalg for boligkjøperen, sier Kristensen.

Radiator med vifte

Et annet produkt i «finnes det?»-kategorien er radiatoren med vifte som starter når radiatoren ikke klarer å holde ønsket romtemperatur alene.

– Kapasiteten øker voldsomt, ifølge ABK Qviller-sjefen.

– Så har vi trerørs VVC-skapene, som sikrer stabil varme og varmtvann i leiligheter samtidig som returtemperaturen til varmesentralen holdes lav. Vi har lagt ned mye forskning og prøving for å få produktet så bra som det har blitt, sier Daniel M. Kristensen.

Powered by Labrador CMS